Yeees! Fredag idag och jag handlade helgmiddagen redan igår. En bit oxfile med sötpotatis och hemvispad beasås står på menyn.Och till förrätt ska vi göra de här små tunnbrödskorgarna med räkfyllning. Längtar redan nu till maten.
En trevlig klassisk förrätt som säkert många av er redan gjort.
För 4 personer behöver du:
4 små runda tunnbröd
krusig sallad
2 avokado
500 gram oskalade stora räkor
6 rödisor
1 röd lök
olivolja
Serveras med majonäs
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 -200 grader. Lägg tunnbröden på en kaffekopp med lite bakplåtspapper emellan. Blöt handen lite och forma dem försiktigt efter koppen. Ställ in i ugnen och rosta i 8-10 minuter. Under tiden ska räkorna skalas, och löken, avokadon, rödisor tvättas skalas och hackas.
Fyll skalen försiktigt och ringla sist över en god olivolja & en liten skvätt majonäs.
Klart att servera.
Du menar nog rädisor och inte rödbetor? 🙂
Hihi… Klart det är 🙂
Hur äter man detta? Håller i handen och in i munnen? Med sked och sedan tar bett på brödet allteftersom? Ser jättegott ut!
Rädisor är gott…: )
Jag som är fisk och skaldjursallergiker blir ju lite avundsjuk nu, det såg ju så gott och fint ut! Vad kan jag byta ut räkorna med?
Stoppar du in koppen i ugnen? Klarar de det? Eller håller de formen om man formar de först och stoppar in brödskålarna i ugnen?
Ja jag stoppar in kopparna i ugnen.