Godmorgon soliga lördag
Hoppas ni fått bästa starten på dagen, och att den fortsätter på samma vis. Själv vaknade jag innan alla andra och tassade upp och förberedde frukost i lugn & ro. Och när ingen vaknat så ställde jag mig och vispa ihop en ny sorts glass, som jag skrivit ner recept på nu. Till er andra tänkte jag bjuda denna lakritskladdkaka med hallongrädde idag. Hoppas ni gillar
Lakrits och hallon är en finfin kombo.
Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
10- 15 stycken turkisk peppar godisbitar
Hallongrädden : lättvispad grädde, lite vaniljsocker och lätt mosade färska hallon
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Hamra godisbitarna till lagom stora strösselbitar och vänd ner i smeten. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
WOW!
Har du provat lakritssirapen från Lakritsfabriken att hälla på glass? Ska man ha varm eller kall?
Den här kladdkakan låter kalasgod :)Tack för världens bästa matblogg 🙂
Åh, det ser otroligt gott ut!
mumms
Gud vad gott!:)
Rör du ihop socker och ägg också eller vispar du det
Rör ihop… Vispar man så kommer ibland för mkt luft in i smeten vilket gör den torr.
Tänkte att jag skulle ha ett tryffeltäcke över den här kladdkakan. Vad tror du om marabou apelsinkrokant?? Apelsin, lakrits och choklad kan det bli en bra kombo? 🙂