Godmorgon och välkommen onsdag
Barnen är iväg till skolan, och jag ska ge mig iväg till mataffären för att mata på kyl & frys igen. Veckan bjuder på många nya recept till middag, och ett & annat bakverk ( Ja inte bakverk till middag då… Haha, men endå) Igår provade jag fram en så god vegetarisk lunch, ni som följer mig på insta såg den ju redan igår.
Det är en paj fast bakas utan form och utan stanning, så lite som pizza fast med pajkänsla. Här precis innan den ska gräddas i ugnen.
Det här behöver du till 2 stjärnpajer :
75 gram smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Knappt 1 dl mjölk
Fyllning:
2 stor tomat
2 dl finhackad spenat
1 liten finhackad rödlök
200 gram med färskost vitlök ( t.ex. philadelphia)
salt & peppar
Topping: riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 – 200 grader.
Och rör ihop fyllningen i en skål, dvs. hacka lök tomat, spenat och rör ihop med färskosten. ( Det fiffiga med sådanan här rätter är att du kan ta lite av det som du har hemma bara)
Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen och dela på 2 forma till bollar och platta ut till rundlar. Ni ser på ett ungefär på bilderna under hur tjocka mina stjärnpajer är. Fördela ut fyllningen i mitten av rundlarna.
Nyp ihop kanterna och från bägge hållen tills de liknar en stjärna.
Toppa med en god ost, jag hade en prästost. Men funkar lika bra med en annan.
Ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 – 17 minuter , tills pajdegen får en fin färg och tills osten smält. Ta ut och servera genast på vackra tallrikar. Jag får alltid frågan om mina tallrikar, så lika bra att skriva ut det med en gång, så jag inte glömmer svara. Detta är en av mina favoriter från kollektionen av Lars Wallin.
Söt form på den! : )Har du läst dessa kokböcker som vi har i inlägg idag?
Toppen med lite vegetariska recept! Min bror och svägerska är vegetarianer så det är alltid bra att ha lite vegetariskt bokmärkt!
Hej ser jätte goda ut! Lace är mitt favorit porslin oxå
Hälsningar Erika
Hej! Degen behöver alltså inte vila utan pajen kan gräddas på en gång? Blir det för mycket att äta en paj till förrätt eller kan man göra fyra små istället för två tror du?
Jag gjorde dessa i förrgår och tog då broccoli, skinka och tomat samt naturell philadelphia. Blev en väldigt enkel och god lunch. Mättande med en. Så du som funderar att göra dessa som förrätt, gör dem mindre 🙂
Ser otroligt gott ut!! Måste testas.
Till hur många räcker pajerna? 1 pp?
1 paj en person tycker jag 🙂
Är så glad ? precis hittat till din sida, vilken inspiration ?. Här ska testas många nya recept, tusen tack ?
Gjorde denna pajen fast med bacon i supergott! Tack för inspirationen! Nästa gång ska jag testa denna röran med gravad lax och blanda den med kall pasta, borde bli gott i denna värme. ? ha de!