Hej från Öland.
Tack å lov så klarade vi andra oss undan magsjukan( peppar peppar ) , och igår vågade sig även syster med familj hit på middag. Potatisgratäng med fläskfilegryta serverades, receptet finns sedan tidigare på bloggen så inget nytt recept denna gången 🙂 Här skiner inte solen över öland idag men något som skiner gult är dessa fina citronrutor- något att er att baka nu om ni har påsklov den kommande veckan.
Det här behöver du till en form cirka 20 * 20
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 nypa salt
125 gram smör
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 citroner
1 1/4 dl citronsaft ( cirka 2 citroner)
Florsocker till garnering
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Nyp ihop alla ingredienser till degen och platta ut i en form ( cirka 20*20 ) som är klädd med bakpapper. Förgrädda degen i cirka 10 minuter, eller tils den fått lite färg.
Gör under tiden fyllningen : rör ihop ägg & socker. Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskal & citronsaft. Vispa till en jämn smet, ta ut den förgräddadepajen och häll över fyllningen över pajskalet. Ställ tillbaka i mitten på ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills kakan har stannat helt, men fortfarande är lite kladdig.
Låt svalna något innan du skär bitar, pudra över med florsocker.
Klar att servera.
Gotti!! : )
Ser himla god ut. Ska bakas snart!
Haha jag gjorde såna här för en vecka sen. Ligger i ”utkast” på bloggen.
Great minds think a like 😉
Har du en form i den storleken eller du gör av folie eller liknande?
Har en form i den storleken 🙂
Tack nästa helgs dessert klar.
Bakade din citronkladdkaka i påsk.
Blir en klar favorit omnomnom.
Vi är ju inga kakmonster, men dessa citronrutorna är något av det godaste vi vet! Perfekt till påsken också ju:)
Kramar
Hej!! Denna måste provas:) Går den bra att frysa? Med vänlig hälsning, teres
Den funkar bra att frysa 🙂
Blir det stor skillnad om man fryser dem? Är det så att dem ”funkar” att frysa men är 7 resor bättre nybakta?
Ta inte större form än det som anges, det gjorde jag god men ack så tunn
Hej! Provade idag att baka kakan. Tyckte smaken blev god men det blev gummi, stabbig i konsistensen. Fungerar på om ja vispade fyllningen för hårt eller om ja körde den för länge i ugnen? Vet du vad problemet kan vara? Tack på för hand Med vänlig hälsning, teres
Jag gissar att du haft den inne i ugnen för länge.
Bättre lycka nästa gång 🙂
Ljuvliga!! Perfekt syrlig smak och krämigt ovanlager. Rekommenderas verkligen.
Okej tack:) Ja ska prova i morgon igen
I absolutely adore your blog and receipes!
It’s just, that i’m spending a lot of time in translating them 😀 would it be possible, to also put them in english online?
That would be soooo great!
A lot of greets from austria <3
Hej!
Går det bra att baka citronkakan med glutenfritt mjöl? Sen undrar jag om det går bra att baka choklad och kola brownien med glutenfritt mjöl också?
Tack för en fantastisk blogg som verkligen inspirerar!!
Med vänlig hälsning, Ida
Hej! Hur mycket tror du att jag behöver för en hel långpanna?
Ah dessa är så goda, jag har samma recept i min receptbok som jag köpte för några år sedan. Sååå goda, smälter i munnen 🙂
Jag har då svårt att ”kläformen med bakplåtspapper”. Brukar trycka ner hela arket och försöka få det oknöligt i hörnen men oftas blir det fula kanter. Har du något tips?!
Tack för en inspirerande blogg:-)
Vät bakplåtspapperet, krama ur det och forma det sedan. Funkar utmärkt för mig.
Hej
Jag söker ett recept där det var en kaka med citron i glasyren. Vart hittar jag det
Någon som bytt citron mot lime?
Funkar det att dubbla ingredienserna och använda långpanna?
Kan man använda pajdej på rulle istället för göra egen deg?