Måndag : Krämig Lökpaj
Tisdag Dill och citronlax
Onsdag : Pastastubbar med köttfärs
Torsdag : Godaste tacossoppan
Fredag : Kyckling med råstekt potatis och rödvinssås.
Det här behöver du för 4- 5 personer :
12 potatisar ( fast sort ) 1/2 –
1 dl Olivolja
1 pressad vitlök
Salt och peppar
4 stora Kycklingfiler
smör
salt och peppar
Rödvinssås :
Smör
2 scharlottenlökar
1 dl vatten
3 dl rödvin
4 msk koncentrerad kycklingfond
1 /2 tsk timjan
1 msk tomatpure
salt o vitpeppar
ev . majzena
Gör så här:
Börja med att göra rödvinssåsen. Se längst ner i receptet. Skala / tvätta potatisen och skär den i tunna skivor , häll upp skivorna i ett durkslag och skölj dem och låt rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs den pressade vitlöken med lite av olivoljan – vänd ner potatisen och ringla över mer av olivoljan ,salta& peppra. Vänd då och då i potatisen försiktigt med en träslev, under tiden hettar du upp en annan stekpanna och steker kycklingen i smör, salta och peppra. Kyckligen ska serveras helt genomstekt. Servera potatisen och kycklingen tillsammans med en sallad och smakrik rödvinssås .
Så här gör du såsen :
Häll upp lite smör i en kastrull och bryn löken glansig, men inte brun. Häll i vin , vatten , fond, tomatpure, timjan och salt och peppar. låt sjuda / koka till vätskan har reducerats till hälften. Sila såsen så att den blir slät. ( Red ev av såsen med lite maizena om ni önskar en tjockare sås. Låt sjuda upp- sedan är den klar att serveras. )
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet: Friterad ananas med vaniljglass.
1- 1 1/2 liter rapsolja
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kalltvatten
Hetta upp oljan i fritös eller i en tjockbottnad gryta, och för att pröva om frityroljan är tillräckligt varm så doppar du ner ett par droppar frityrsmet och ser om det börjar bubbla . ISåfall är den tillräckligt varm- var alltid försiktigt när du friterar så att inte oljan skvätter. Doppa runt ananasbitarna i smeten och stoppa försiktigt ner dem i frityrmassan med hjälp av en stekspade eller liknande . Friteras tills de blir gyllenebruna och lägg upp på hushållspapper så att överflödigt olja rinner av. Servera sedan med glass & sirap.
Tacosoppa låter gott!
Tack! : )
Hej!
Tack för en bra och varierande mat blogg. Läser varje dag. Idag har vi ätit Pasta stubbarna, godkänt av hela familjen men det var lite pilligt att få stubbarna att stå.
Hej! Tack för en jättebra blogg! Använder jättemånga av dina recept och får mycket inspiration härifrån. Keep up the good work! 😀
Testade göra rödvinsåsen idag och tyckte det blev väldigt salt med 4 msk kycklingfond, fick späda ut med nästan 2 dL vatten! Stämmer det verkligen med 4 msk i receptet?
Den ska vara rätt mäktig / smakrik, men alla gillar olika 🙂
Hej! Först vill jag börja med att tacka för en supertrevlig blogg som jag läser dagligen
Vad konstigt det blev? Jag undrade iaf vilket vin du använder till såsen??