Godmorgon godmorgon.
Försökte uppdatera denna tidigare , men texten verkar försvunnit ut i cyberrymden. Så jag försöker igen 🙂 Detta är smidiga goda, saftiga frallor som förbereds kvällen innan och kalljäser i kylskåpet över natten.
Till 20 frallor behöver du :
1 pkt med jäst
6 dl kallt vatten
4 msk rapsolja eller olivolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
3-4 dl vetemjöl med fullkorn eller valfri blandning mjöl
Toppa med sesamfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, lös upp med lite vatten och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt därefter allt vatten, olja, salt & arbeta in mjölet med bakmaskin eller för hand. Använd så mycket mjöl tills du får en smidig och fin deg som släpper.
Baka ut och dela upp i 18-20 bullar och baka ut och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Lägg en bakhandduk över och ställ in i kylskåpet. Morgonen efter ställer du ugnen på 200 grader, ta ut plåtarna i rumstemperatur medan ugnen fått rätt temperatur. Pensla dem med vatten strö över frön och skjuts in i ugnen tills de fått en vacker färg.
Klara att servera.
Kan man frysa en del av degen om man inte vill baka ut allt på samma gång?
Jag frös in mina bakade frallor, sen tar vi fram och tinar dem på svag värme i ugnen. Blir som nybakade igen 🙂
Hur länge hade du dem i ugnen?
dessa tänkte jag göra till frukosten i helgen, hur länge ska dom vara i ugnen? 🙂
Tills de får färg… 10-15 minuter.
halloj! kanon recpt!
funkar 8 dl vetemjöl och tex 3,5 dl grahamsmjöl?
mvh
Jag har inte prövat, men det tror jag säkert 🙂
Vad menar du med ”kavla ut” och” baka ut”? Ska de typ snurras lr rullas ut till bullar?