Veckomatsedel

Veckomatsedel på plats även denna söndag!

Hoppas ni hittar lite ni gillar 🙂

Måndag : Pestopasta med soltorkade tomater ( vegetariskt)
Tisdag: Fetaostlax med pinjenötter
Onsdag: Raggmunkar med bacon & lingon
Torsdag  : Krämig kycklingsoppa med pasta
Fredag : Lax- och kräftpasta

IMG_3742

Jag använde mig av den ihåliga spagettipastan – tror det är Barillas märke.

Det här behöver du till 5 personer:
pasta ( fem stora portioner)
4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 msk hummerfond
2 1/2 tsk ( eller msk) röd pesto
2 1/2 dl ångade / kokta gröna ärtor
1 burk ( cirka 170 gram skalade) kräftor
salt & citronpeppar

Gör så här:
Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt – pastan ska sedan kokas al dente. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör. Mät upp vatten, grädde & crème fraîche ner i kastrullen. Tärna laxen till 2 * 2 cm tjocka bitar och vänd ner i  den sjudande såsen, vänd ner fond & pesto. Låt sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med salta & peppar. Häll bort vattnet från pastan, och vänd ner den med laxen  och likaså med de gröna ärterna. Vänd till sist ner kräftorna ( de ska inte koka utan bara bli varma) ta bort från plattan och servera.
Gärna med en god citronpeppar.

* * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Mariannes Kladdkaka i bitar.

IMG_4577-001

Till den sega mintkakan behöver du :

200 gram smör
4 ägg
5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 påse med mariannegodis (sådan med papper)

Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna – en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.

Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carola Forsmarker
9 år sedan

MVG får du för denna Veckomatsedel!!

Charlotte
9 år sedan

Är så glad att jag hittade till din blogg förra veckan. Vilka bra goda och enkla recept! Perfekt! Passar hela familjen!
Stort TACK!!!!

Bea
9 år sedan

Ser smarrigt och gott ut 🙂
Men gode tid vilka mängder socker!? Synd eftersom det går att baka smarrigt utan allt det där vita sockret.
Det känns riktigt giftigt ut det där.
/Bea

Mona
9 år sedan

Jag har fredagsfika på jobbet den här veckan. Blev sugen på att baka den sega mintkakan. Går det bra att baka den dagen innan?
Tack för många goda recept?
Mumsiga hälsningar
Mona

Jenny Warsen
Reply to  Mona
9 år sedan

Absolut 🙂

Charlotte
9 år sedan

Funderar på om det skulle funka med den chokladkakan från Fazer med Marianne-smak istället? Vad tror du?

Sara
9 år sedan

alltså jag döööör på din bloggg

Nästa inlägg

Frukostbröd bakade på bakpulver

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x