Många av er önskar tips på varierande frukostar. Och bröd/scones går ju variera massa, dessa goda scones med ost i är verkligen supergoda. Att de är lätta att baka är ju inte heller ett minus om man säger så.
Här kommer receptet- kanske har ni tid att pröva dem i helgen.
En bukett med spretiga snödroppar som Nomi plockat in.
Det här behöver du till 6- 7 frallor / scones :
9 dl vetemjöl ( du kan byta ut några dl mot annat mjöl)
4 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
1 1/2 dl hackad ost
3 dl mjölk
1 dl rapsolja / eller lika mycket smör
Topping: valfria frön och riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 210- 225 grader. Rör ihop torra ingredienser samt den hackade osten, och rör ner mjölk och olja i detta. Vänd om tills du får en deg. Forma frallor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Fördela ut sesamfrön/ solrosfrön och riv över lite ost och grädda i mitten av ugnen i cirka 14 – 18 minuter, eller tills de blivit gyllene.
Serveras genast.
Verkar smaskens! Får bli att göra dem i helgen istället för våra vanliga (uttjatade) klassiska scones. Men visst är det solrosfrön och inte sesamfrön på bilden?
Det går att använda vilket som 🙂
Detta kanske man skulle testa imorgon
Riktigt gott med nybakat till frukost! Måste prova!
Ska provas imorgon till vasaloppsfrukosten! Men hackad ost? Vanlig hårdost typ präst eller? Kanske funkar lika bra med den rivna som är kvar efter tacosen 🙂
Ja, det går lika bra 🙂
Vasaloppsfrukosten blev en höjdare!