Tips på lite fredagsmiddag 🙂
Fläskfile & ugnsbakad potatis det är är nog den vanligaste fredagsmaten ( förutom tacos då )
Det här behöver du till 4 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
potatis ( jag valde sorten Marilyn )
samt några morötter
rapsolja
ströbröd
flingsalt
Snabb bearneiesås:
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala eller skrubba rotsakerna & klyfta upp dem. Ringla över olja, flingsalt & ströbröd och ställ in i mitten på ugnen. Fläskfilen stekte jag i smör med salt & peppar lagom till att rotsakerna var klara. Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar.
Låter gott! Hur länge ska potatisen vara inne i ugnen?
mumms
Tack för en toppenblogg!
Testade att göra såsen med torkad dragon eftersom jag inte hade färsk hemma. Det blev kalasgott!
Tack för många bra recept!