Godkväll,
Tänkte passa på att smita förbi och tipsa om en god efterrätt till Melodifestivalen imorgon. Nämligen den smarriga snickersglassen vi blev bjudna på igår hemma hos Daries & Tobias. Detta är en smidig variant där man bara använder kondeserad sötad mjölk plus grädde, sedan vilken smaksättning / choklad man vill. Jag har flitigt provat denna glassen också, verkligen jättesmidig & krämigt gräddig.
Gräddig glass med smak av jordnötter, choklad och kolasås.
För 5 personer
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( inte kokad)
5 dl vispgrädde
200 gram hackad mjölkchoklad
2 dl grovhackade salta jordnötter
kolasås ( hemgjord eller på tub)
Gör så här:
Burken ska inte kokas innan, utan öppna den och ställ åt sidan. Vispa grädden tills den blir luftig. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda i cirka 150 gram av den hackade chokladen i glassen, och hälften av jordnötterna. Spara det sista till toppingen. Rör om och stjälp upp i en form, strö över toppingen och plasta in väl och frys in i minst fem timmar.
Ta fram 10 minuter innan servering, och ringla då över kolasåsen.
I can never get enough of the Swedish kola sauce, so this recipe is just perfect for me and a weekend afternoon!
//Valérie
http://www.globalspicedblog.tumblr.com
Vi gjorde den här idag efter att jag hittat den här hos dig – och herregud vad god den var! Och sååå enkel! Så tack för receptet 🙂 Det ska skrivas ner och sparas i lilla pärmen här i köket 🙂
Hur stor form ungefär? 🙂
HUR GOTT? Dör lite!
/F
http://globalspicedblog.tumblr.com/
fantastiskt smakrik recept, helt underbart, vi gjorde med smakrik glassmaskin från denna http://www.smakrik.com/hem-hushall/koksapparater/glassmaskiner/glassmaskin-ice-cream-box-1-5l.html
Hej ! Tänkte göra denna Goa glass men det finns ju olika st på burkarna ( kondenserad mjölk) hur många dl ska man ha i eller rättare sagt hur många ml var burken ?
cirka 400 gram
Oki, tack :))
Köpte fel köpte karamelliserad mjölk kan man använda det istället?
Tänkte göra denna till dessert på nyår. För att lyxa till det lite till dom vuxna funderade jag på att ha lite färska hallon till. Har du haft något annat till denna glass för att lyxa till det:)?
Tack på förhand!
/Emelie