Ni har väl inte glömt bort att det är Semledagen imorgon. Så jag påminner om dessa busenkla om ni vill baka egna tills dess. Dessa är supergoda och världens smidigaste semlor. Det tar en bara en kvart att baka.
Wienersemlor en nya favvo här hemma.
Jag skriver inga exakta mått på fyllningen för det beror på hur mkt mandelmassefyllning man vill ha. Nu har vi även testat med nutellafyllning och med nötkräm i – blir fantastiskt gott!
Det här behöver du till 4 wienersemlor:
12 fyrkantiga smördegsplattor ( eller motsvarande på rulle)
mandelmassa + ovispad grädde
2 1/2 dl vispgrädde + 2 tsk vaniljsocker
Florsocker
Så här ser de ut färdiggräddade
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader,
Ta fram tre smördegsplattor pensla dem med kallt vatten och lägg dem över varandra . Stamla ut runda bitar med hjälp av ett glas. Pensla dem med kallt vatten. Och grädda dem tills de precis blir gyllene, ungefär 10 minuter. Rör ihop mandelmassa & lite ovispad grädde så att den blir ”lagom” krämig. Skär av locket & låt wienersemlorna svalan innan du klicka ut fyllningen. Vispa grädden & spiritsa/ klicka ut.
Pudra över florsocker och servera genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Dagens BÄSTA shoppingtips har ni här! Bubbleroom har fått in de sötaste vårnyheterna, Och just nu får ALLA nya kunder 15 % RABATT på hela köpet. KLICKA HÄR
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Hur gör du med nutella och nötkrämsfyllningen? Bara lägger en klick eller blandar du det med något?
Bar en klick av nnutellan, den är god som den är 🙂
Behöver man köpa 12 fp för 4 st semlor?
Tror att det är 10 rutor i varje, Eller om du köper färsk på rulle.
Undrar också var i affären man hittar smördegs plattor?
I frysdisken 🙂 Alternativ i kyldisken.
Tack för en underbar blogg!! Ska testa detta recept imorgon, hoppas de blir bra! Är dock inget fan av mandelmassa så skulle vilja veta hur du gjorde med Nutellan? Blandade du den med grädde eller bara som den är? Hur mycket av varje? Tack på förhand!
Tack snälla.
Jag hade den bara som den var 🙂 Supergott!
Hej !
Jättebra blogg , tittar in den varje dag för inspiration !
Tänkte bara på en sak , de vore roligt om fu kunde ha mer bilder medans du lagar/bakar något .
Lite steg för steg ibland !
Vore toppen , mvh Jenny
Ja det ska jag försöka bli bättre på 🙂
Tips för dem som ej är förtjusta i vanliga traditionella semlor så är en semmelkladdkaka otroligt gott, och busenkelt att baka! Testade för första gången igår, och den fick högt betyg av provsmakarna 🙂
Ser fantastiskt goda ut… farligt goda 😉 Har du ngt bra recept på tårta/efterätt med citron? //Victoria
Citronkladdkakan på bloggen är en favvo 🙂
Har bakat dessa semlor ett flertal ggr.
Uppskattas mycket av alla ☀️
Ursäkta om jag är korkad, men ska de 3 plattorna/rundlarna ligga på varann i ugnen? Och menar du att det är 3 st för varje semla?
Det finns inga dumma frågor.
Ja tre smördegsrundlar för varje semla. Pensla vatten mellan så de fastnar. 🙂
Hej!
Vill bara skriva ngn rad och tala om hur mkt jag uppskattar din block och att den hjälpt mig mååånga gånger till vardags och till festligare tillfällen./ christine
Hej Jenny!
Testade din salted chocolate caramel pie i lördags, blev så himla lyckad och var så enkel att göra! Tack 🙂 Angående wiener-semlorna, går det att göra bullarna på morgonen om de ska ätas på eftermiddagen? eller ska wiener-semlor göras precis innan servering?
Vad roligt! 🙂
Jag tycker att man kan förbereda själva bullarna max en timme innan. För att de ska vara frasiga.
Ha de gott.
Måste smördegen vara tinad eller ska den tas från frysen?
Testade dessa idag – sååå goda! Vill bara tipsa om att jag bakade själva smördegsbullen på förmiddagen, sen lät jag den ligga i en bakhandduk tills det var dags att fylla den. Lika krispiga och goda som nybakade!
Oh sa goda semlor. Bor i USA och finns inte semlor har sa kul att hitta ditt recept som var ’a hit’!Hittade din mat blogg via chic bloggaren Susanne Histrup.
Vem hade trott att semlor gick att gora med smordeg? Mycket godare ocksa! Tack sa mycket for receptet. Blir nog mera semlor under aret!
Maste tinas om frysen, ca 30-40 minuter….kanske mera beroende pa
hej!
Jag tänkte testa dessa till helgen, men nu är det så att jag är allergisk mot nötter. Har du tips vad jag kan lägga i istället?
Jag gjorde dessa igår och jösses vad goda! Inte trodde jag att de skulle bli så underbart goda! Lättaste fikat! Kommer absolut göra dessa igen 🙂
Om man inte gillar/tål nötter/mandelmassa så är ju vaniljsemla supergott! Ja alltså istället för mandelmassa så gör man en tjock vaniljkräm, supergott!
OMG SOOOOO FAB