På Lördag är det Alla ♥-ans dag, och jag tänkte tipsa om en liten trerätters tills dess. Är det så att ni vill leta själv bland kategorierna så klicka på de tre strecken uppe till höger på sidan ( via mobil) Och välj en kategori, eller sök i sökrutan.
Klassiska toasten, med creme fraiche, citron, rödlök och rom :
Toastbröd + olivolja
Stenbitsrom
hackad rödlök
1 msk creme fraiche
Gör så här:
Stek toasten i olivolja.
Lägg upp upp en tallrik och servera.
Varmrätt : Italiensk Lax
Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda
Fetaostkräm:
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda
Gör din italienska lax så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök. Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.
Efterrätt: Citronkladdkaka
Denna kakan räcker till cirka 8-10 personer
Till en rundform cirka 24 cm
2 mellanstora citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Servera med lättvispad grädde
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader , rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig. Vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret.
Smörj & bröa formen och häll i smeten. Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter
Låt stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan servering.
Din mat ser alltid så sjukt god ut xD
Så gott!
Men det där är ju ingen Toast Skagen? Det är Löjromstoast. 🙂
(Ja eller romtoast om man är petig 😉
Rätt ska va rätt 😉
Ändrar med detsamma.
Haha
Haha!
Hej du har missat ett s i strösocker på efterätten så du vet om det!
Tipsar om att lakritsglass, saltlakritsströssel samt färska hallon är underbart gott till citronkladdkakan! : )
Tack för en fin och trevlig blogg med massor av inspiration!
Perfekt trerätters 🙂
Lovisa, har inte du också missat nåt? Efterätten? 😉
Måste bara säga att citronkakan är guudomligt goood!!;
Så bra & inspirerande blogg och så mycket goda recept 🙂
Hej, jag måste bara fråga om receptet till citronkladdkakan. Ska de tre dl grädde vara med i smeten, eller serveras på sidan när den är klar?
På söndag är det alla hjärtans dag inte lördag 🙂 men lätt att jag ska laga detta på söndag till min man !
Detta inlägget är från förra året 🙂