Tips på god efterrätt till helgen !
Efter att ha provat den goda Daimpannacottan till nyår ville vi även testa med en annan god smak- nämligen toblerone. Gillar ni Toblerone så måste ni prova denna snart, förutom att pannacotta kan vara den smidigaste efterrätten. Så blir den så krämig också när man gör den med mjölkchoklad. Omnomnom.
Det här behöver du till 6 portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2 st gelatinblad
250 gram toblerone
Topping:
1 dubbeldaim
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas och ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering
Innan servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.
Detta såg jätte smarrigt ut.. Måste jag prova nån gång när jag ska slarva från lchf.
Måste pröva! Gott och enkelt är ju så perfekt,
Prövade smördegsknytena med äpple för några där sen!
Det blev supersmarrigt! Tack för alla härliga recept!
Nu står de på kylning! Smeten var fantastisk 🙂 så slutresultatet lär bli minst lika gott
Du har en fantastisk blogg. Fortsätt med det!
Har gjort så många nya maträtter tack vare dig!
Men vad gott 😀
Jag börjar dräggla, detta måste testas!
Bjöd på denna going igår på alla hjärtans dag till våra gäster, väldigt gott. Hade färska blåbär till mmm
Hade tiden emot mig så jag skickade in den i frysen och det fungerade perfekt på halva tiden 🙂
Kan man ha pannacotta i kylskåpet och stenla över natten ? 🙂
Absolut.
Ville prova något nytt och kom över denna lilla goding ? och det var ju precis så…. Helt underbar och len i smaken. Denna kommer bli en favorit i vår familj! ?
Hej!
Ser jättegott ut! Visst borde jag kunna byta ut tobleronen till Marabous Apelsinchoklad??