Vi startar upp denna söndagsmorgonen med en tidig veckomatsedel.
Måndag : Vegetariska paj med broccoli & ädelost
Tisdag: Godaste laxgrytan
Onsdag : Pastasås med skinka & champinjoner
Torsdag : Potatis & köttfärssoppa
Fredag : Rosepepparkyckling
Det här behöver du till denna gratäng:
1 grillad kyckling
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris och en god sallad
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, ta fram en ugnssäker form.
Ta bort köttet på den grillade kycklingen och lägg i formen, tvätta och hacka paprikorna över.
Värm upp en kastrull md philadelphiaost, grädde, senap, soya och krossad rosepeppar. Låt sjuda upp och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, och under tiden kokar du riset.
Servera genast.
* * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet : Smördegsinbakade äppelknyten
Det här behöver du till 4 pers :
4 st smördegsplattor 15*15 cm
1 stort äppel
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl mörkt muscovadasocker
1 ägg
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Finhacka de skalade äpplet och rör ihop med creme fraiche och socker i en skål.
Lägg ut plattorna på en ugnsform med bakplåtspapper, och lägg på ett par msk fyllning på varje smördeg. Ta upp alla hörnen och nyp ihop till ett knyte.
Pensla med vispat ägg och ställ sedan in i mitten på ugnen.
Ta ut efter cirka 12- 15 minuter när de fått en gyllene färg.
Servera med vaniljsås, marsansås eller gräddglass.
Alltid lika goda veckorecept 🙂 //Victoria
så hungrig man blev! och kaffesugen.. Men kavlar du smördegen något? Eller bara skär ut lagom bitar?
Jag brukar använda mig av de små frysta plattorna. Kavlar ingenting 🙂
Jag saknar en inköpslista länkad till veckomenyerna!
Nu måste man ju kolla varje recept och skriva. Finns det en färdig lista kan man ju lätt stryka det man redan har hemma.
Med vänlig hälsning / Jenny
Kycklinggratängen står klar för ugnen, tror det blir jättegott.
Tll föregående skrivare: ska du inte be att få hem maten färdiglagad också,
Men alltså…
Min tidigare kommentar var alltså riktad till jenny ovanför..
Sjukt tacksam för veckomenyerna, såå bra inspiration!
Härliga veckomenyer!
men håller med Jenny, en inköpslista så skulle det underlätta betydligt.
Den dagen jag startar Jennys Matbloggs- matkasse Så kommer inköpslistan.
haha … näe men jag tipsar om bara om recepet. Skriver inte inköpslistor till er.
ha det gott.
Tack för en fantastiskt matblogg! Får man fråga var du har köpt de jättefina turkosa tallrikarna? 🙂
Mina barn som aldrig gillar kyckling ÄLSKADE detta!! Jag också! Tog bort senapen och bytte kryddan till vitlök istället men MUMMA!!!