Morrn morrn.
Kikar förbi med tips till er veckomatsedel – ska försöka hinna med att uppdatera recept/ beskrivning på tårtan vi visade på instagram också.
Måndag : Paj med ost, skinka & broccoli
Tisdag : Köttfärs- och pastagratäng
Onsdag : Supersnabba Carbonara
Torsdag : Grön ärtsoppa
Fredag : Citron & parmesanbakad kyckling
Det här behöver du till 4 portioner :
Bulgur
800 gram Kycklingfile
Pesto
50-75 gram Smör (rumsvarmt )
1 vitlöksklyfta
75- 100 gram parmesanost ( eller annan längre lagrad smakrik ost )
2 citroner (skal )
Timjan
Salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 180- 200 grader. Tvätta citronerna, och riv skalet i en skål,
rör samman skalet med mjukt smör. Rör ner några småkvistar av färsk timjan och en pressad vitlök. Riv ner osten i smörblandningen och smaka av med lite salt och peppar. Lägg upp kycklingfilen i en ungssäkerform, och bred ut smörblandnigen över fileerna. Ställ in dem i ugnen. ( hur länge beror på hur tjocka fileer det är, du får kolla kycklingköttet med ett snitt. )
Under tiden kokar du bulgur enligt anvisningar på förpackning. Blanda precis innan servering ner din favorit pesto i bulgurn.
Serveras sedan kycklingen / bulgurn med en god sallad
Tack för inspirationen! Nu får jag kika och kustomisera så det passar oss som är lchf:are. Kika gärna in på mina recept som finns här http://kikkisandstrom.se/recept
Alltså åh vad jag älskar dina matpajer! Cravings cravings cravings! Ska göra allihop när jag kommer hem till Sverige (då man i USA inte verkar äta paj till middag)
https://countbysmiles.wordpress.com/
hej!
detta recept tänkte jag laga, vad kan mn ha för sås till? nåt du kan rek?
Med vänlig hälsning Caroline
Hej! Jag har precis lagat denna rätt och gjorde en kall vitlökssås till. Jag bara blandade turkisk yoghurt, pressad vitlök, naturell yoghurt, salt och peppar. Vi tyckte det blev gott till.