Kassler med mozzarella & tomat

Tjingeling,
en ledig lördag var det här och vi tänkte ge oss iväg till stan och kika på födelsedagspresenter till Nomi. Hon fyller ju år nästa helg, på hennes önskelista är det mycket klänningar, Frost-leksaker & pyssel som står uppskrivet. Vi får väl se vad vi lyckas hitta till henne. Men innan vi åker ville jag kika förbi med ett litet lunch eller middagstips.

För vi provade en ny god kasslergratäng i veckan, även till den gjorde jag den goda ”fusk” bearneiesåsen.  Mums

kassler recept

 

Detta behöver du till kasslergratängen:
1 bit kassler
2 bollar mozzarella
2 tomater

Bearneiesåsen: 
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar. Skiva kassler, tomat & mozzarella & varva dessa i en ugnssäker form.  Häll bean på sidan om kasslern och ställ in allt i ugnen i cirka 20 minuter och servera sedan med ris.

kassler2

 

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
9 år sedan

Hej Jenny!
Din blogg är toppen och jag har testat flera av dina recept (och har gillat de skarpt) men nu är det så att jag ska hålla i en middag för nästan 10 personer om 2 veckor. Det ska inte vara överdrivet fancy, men jag hade tänkt göra baconlindad kycklingfilé och en potatisbakelse med smördeg. Men vad ska jag ha för sås?! Jag är inte överdrivet haj på det där med sås och vill gärna att det ska vara förhållandevis enkelt och inte ta alltför mycket tid då jag såklart vill umgås med mina vänner. Har du några tips om vad jag kan göra?

/Emelie

Evelina
9 år sedan

Tycker tyvärr inte att beasåsen smakade alls bra 🙁

Jenny Warsen
Reply to  Evelina
9 år sedan

Man kan inte gilla allt 🙂

Sara
9 år sedan

Hej Jenny!

Jag undrar hur denna bearnaisesås smakar i jämförelse med ”vanlig” som man gör på äggulor och smör?

Jag tycker din blogg är jätteintressant att läsa! 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Sara
9 år sedan

Denna smakar mindre smörig 🙂 Den ”riktiga”& den hemmagjorda beasåsen är lyxigare.
medan denna är en trevlig variant att slänga ihop om man inte har tid att stå och vispa bea från grunden 🙂

9 år sedan

Gott det ser ut 🙂 Trevlig helg! //Victoria

Ida
9 år sedan

Bra beasås för mig som inte tål ägg!

Sofia
9 år sedan

Hej!
Hur mycket är 2,5 créme fraiche, dl eller burkar?

Johanna81
9 år sedan

Enkel, allt blev jätte gott tillsammans och då gillar jag varken varm tomat eller dragon. Denna rätt kommer lagas fler gånger

Linda
9 år sedan

Hej!
Låter jättegott, men är så sugen på falukorv idag så funderar på att ta det istället för kasselern! borde funka lika bra

Anna
9 år sedan

Goood 🙂 Tack!

Susanne
9 år sedan

Det är kanske för att det inte är en äkta bearnaise. 🙂

Elin
9 år sedan

Hej,

undrar om det ev skall vara 1,5 tsk av vinägern. Min sås blev rätt syrlig när jag följde receptet. Vi brukar annars lyckas med dina recept. Tummen upp för en superbra blogg!!

Linda
8 år sedan

Hej!
Min sås blir jättelös. Nästan som vatten.
Vet du vad jag kanske gör fel?

Susanna
4 år sedan

Kasslergratängen låter jätte god! Måste provas! MEN, funkar det med torkad dragon eller är det den färska som gör hela ”grejen ”?

jennysmatblogg
Reply to  Susanna
4 år sedan

Nejdå. prova med torkad 🙂

Susanna
4 år sedan

Kasslergratängen låter jätte god! Måste provas! MEN måste man ha i färsk dragon eller skulle det funka med torkad? Mvh

Nästa inlägg

Fläskfile i chutneysås

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x