Måndag igen,
Och går inte dagarna bara i rasande fart – snart dags för skola & vardag igen. Här är det ”huset fullt” med alla barnen hemma & hälften av dem har sovkompisar. Jag ska snart skjutsa Thelma & Johanna till stan, där de skulle handla och fika lite. Själv har jag en lunchmöte inbokat om en stund, så ska plocka ner till det. Men nu innan jag far ville jag skriva ner receptet på den goda pastarätt vi åt i lördags. Lätt att komma ihåg receptet då jag hade i 2 1/2 av nästan alla ingredienser 🙂
Majj Gad va gott!
Jag använde mig av den ihåliga spagettipastan – tror det är Barillas märke.
Det här behöver du till 5 personer:
pasta ( fem stora portioner)
4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 msk hummerfond
2 1/2 tsk ( eller msk) röd pesto
2 1/2 dl ångade / kokta gröna ärtor
1 burk ( cirka 170 gram skalade) kräftor
salt & citronpeppar
Gör så här:
Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt – pastan ska sedan kokas al dente. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör. Mät upp vatten, grädde & crème fraîche ner i kastrullen. Tärna laxen till 2 * 2 cm tjocka bitar och vänd ner i den sjudande såsen, vänd ner fond & pesto. Låt sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med salta & peppar. Häll bort vattnet från pastan, och vänd ner den med laxen och likaså med de gröna ärterna. Vänd till sist ner kräftorna ( de ska inte koka utan bara bli varma) ta bort från plattan och servera.
Gärna med en god citronpeppar.
Hejsan
Vad gott det ser ut 🙂
Vill tipsa dig om att testa Marabous saltamandlarchoklad (långt ord … 😉 ) nästa gång du gör dina goda sirapskakor/snittar.
Jag gjorde dem idag och hello vad mumsigt!
Gott nytt år och tack för en härlig blogg som vi älskar hela familjen
Hje 😀
Det ska jag prova nästa gång.
<3 god fortsättning.
Kramar
Tack för bra recept! vore kul med något tips på en enkel korvgratäng med pasta! har du någon sådan på lager? 🙂
Jajamän- finns massor i kategorin korvrätter.
Välj kategor alt. om du läser via mobil- klicka på de tre strecken uppe på mobilen
Blir det godare med röd pesto än grön? Tack för en inspirerande blogg 🙂
Har följt din blogg från och till under några år. Hittar alltid tillbaka och inspireras. Tycker att det är så skönt med bloggar som din och bakverk och fikastunder. Det känns familjärt, mysigt och ”vanligt”. Tycker det kan bli lite mycket där det ska köpas svindyra inredningssaker, egentid från familjen, putsas på ytan, dieter m.m Tack för att ni delar med er!
Ser fantastiskt gott ut, måste testas!
Tack för fin blogg
http://www.jjohannastankar.blogg.se
Å, så gott! Dags för lunch känns det som 😉
Funkar det att ta bort kräftorna, eller förstörs hela rätten då?
Mmmmm, så gott detta blev! Jag la till färsk sparris som jag lät steka med purjolöken, blev väldigt gott!
😀
Hej!!
Idag var det dags för ännu ett recept från dig.
Det var så gott med denna pasta rätten!!
Den gör vi igen!! Tack!
Mvh Mia
Mycket gott!! Familjen uppskattade kvällens middag! 🙂
Hittade din sida på Facebook och fick se detta recept o kände att jag måste testa. Har precis ätit och det var supergott!
Va roligt 🙂
Har ätit detta till middag idag. Så himla gott!!! Tack för alla underbara recept
Gjorde denna pasta nu ikväll, men jag läser tydligen som en kråka ser jag nu för jag har läst röd currypasta istället för röd pesto ☺️. Men det blev väldigt gott det också!
Supergod! Hela familjen älskade denna rätt. Jag hoppade över purjolöken då några i familjen är känsliga mot det, och det var gott utan den också 🙂
Jösses så gott det var, blev succè här hemma. Tack för din underbara blogg
Bara wow!
Jag gillar när det är mycket sting.
Detta recept gick oerhört bra ihop med Sriracha hot souce och blev den bästa fisk/skaldjur pasta rätten jag ätit!
woo vad gott