Godkväll,
Jag ser att många söker och efterfrågar god och enkel plockmat och mingelmat. Så jag har samlat några av mina favoriter i samma inlägg, lätt att förbereda och mumsigt.
Varsågoda: Philadelphia- snacks
Du behöver :
100 gram philadelphiaost + 1 msk creme fraiche för att den skulle bli lite mjukare.
Sen klickar man ut detta på en tallrik, ringlat över sweet chili och lägger ut chipsen runt om
klart att duka fram.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Mini-bruschettor
Det här behöver du till 6 bitar :
6 valfria bröd /skivor
olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
3 mogna bifftomater
2 msk olivolja
1/2 kruka med färsk basilika
flingsalt
Gör din förrätt så här :
Tomaterna ska vara rumsvarma, tvätta dem och hacka dem i småbitar, och hacka ner en halv kruka med basilika blad och rör runt med olivoljan. Stek brödet i rikligt med olivolja, när de är klara så delar du på vitlöken ( ta bort skalet ) och gnuggar varje bröd med klyftan. Fördela ut bruschetta över varje bit och servera.
Kan förberedas så långt att du gör bruschettan och steker brödet – men lägg inte på fyllningen förän innan servering.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Nötter kan man ta det som man tcyker är godast själv, vi hackade ner valnötter och blandade med sesamfrön.Och plus för att det är smidigt att förbereda kvällen före, om man önskar.
Du behöver :
En bit brieost
Valfria nötter / frön
Gör så här :
Hacka nötterna smått, skär av kanterna på brien och skär i lagom stora bitar, rulla sedan bitarna i de hackade nötterna och lägg upp på en tallrik.
Ställ kallt tills det är dags att servera.
* * * * * * * * * * * * * * * *
1 påse med crostiner
1 förpackning med getost ( President Petits chevres Doux )
3-4 msk philadelphiaost
Toppat med skivade jordgubbar.
Nu när jag gjorde dessa crostinerna för första gången så hade jag inte philadelphiaost i,
Men det kommer jag ha nästa gång. Rör ihop getosten med philadelphian till en oströra. Då blir det mycket lättare att bre.
Skiva sedan jordgubbarna och toppa dem med, och så är det klart att servera.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Det här behöver du:
1 förpackning med krustader
Skagenröra
Färsk dill
Stenbitsrom
Skalade färska räkor till dekoration
Fyll krustaderna och dekorera.
Och om ni missat mina tidigare recept på skagenröra så är detta den jag brukar göra… Dock räcker det att halvera detta receptet om ni inte ska göra till många.
Skagenröra
1 kg oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 2 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
1 burk röd rom
Gör så här:
Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet förs Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. rom. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hoppas ni hittat något ni gillar !
Hej!
Testa skagenröra med philadelphiaost istället för majonnäs, supergott, man kan ha i lite matyoghurt eller creme fraiche för att få röran mindre fast. Det blir ju ingen äkta skagen men den smakar ljuvligt ändå 😉
Hej!
Jag tänkte göra en vaniljpannacotta med en egen hallonsylt till efterrätt på nyår. Har du något bra recept på det? Kram
Massor med bra tips, tack!
Vilket smak hade du på nachosen? 🙂