Hej igen,
Dagens tips blir en grymt god maträtt där man enkelt tar tillvara på den julskinkan som kan tänkas bli över från julen. Och får du ingen julskinka över så går det lika bra att laga med kassler, eller rökt skinka.
Det här behöver du till denna ost och skinkpaj ( 5- 6 personer):
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl kallt vatten
75 gram rumsvarmt smör
1/2 tsk salt
Fyllning:
350 gram julskinka/ kassler / rökt skinka
2 dl riven smakrik ost
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 msk grovkorning senap
salt & peppar
5 körsbärstomater
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredinenser till pajdegen, och tryck ut i pajformen. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och förgrädda i 8-10 minuter. Under tiden river du osten och skivar skinkan tunt, detta fyller du sedan pajskalet med och vispar ihop äggstanningen för hand : ägg, grädde, senap & salt och peppar. Häll detta över fyllningen, dela tomater och lägg över och in i ugnen i cirka 35- 40 minuter.
Låt svalna / stanna till sig något innan du serveras.
Smaklig måltid.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och här kommer dagens tips med finfina hotell-lakan. För bara 129 kronor!!
KLICKA HÄR Värsta klippet, ju.
smarta tips 🙂
Va gott de ser ut! Såg precis att Madelene o chris ska ha barn igen:)
Kram
Perfekt med recepttips på överbliven julskinka! Gärna fler sådana!
Hej! Det ser riktigt gott ut! När jag förgräddar pajskal så flyter det alltid ut och dom snygga kanterna man gjort försvinner… Har du något tips? God jul!
Jag brukar trycka tillbaka degen med en sked sedan innan jag lägger i fyllningen 🙂
Väldigt bra tips! Är väldigt gott att ha purjolök i också 🙂
Sätt in hela formen i frysen i ca 30 minuter så håller den formen i ugnen 🙂
Jätte-jättegod!!! Rekommenderas varmt!
Hej. Lagar din paj just nu, men ska den vara dallrig i mitten? Min ugn är inte bra så vet inte om det beror på den. Den har varit inne i 50 min :/
Nja, inte jättedallrig. Lite grann är ok, då den stannar till sig.
Ha den inne lite till 🙂
Hej! Om jag ska ha purjolök i, ska jag bryna den först? Mvh Hannah 🙂
Man kan göra som man vill 🙂 Steker du den blir det mindre gummisnodds-känsla 🙂
Hej Jenny.
Undrar vilket mått du har på springformen till detta recept?
Lyckas alltid göra för lite deg till min springform på 26 cm, så irriterande
Cirka 24 cm