Har precis fått klart bilderna från gårdagens middag, jag jobbar med en för mig ny dator nu, då min tidigare har börjat strejka. Och det är inte det lättaste när man är van vid andra redigeringsprogram & kommandon…. men men nu är det klart. Jag ska iväg på lunchmöte alldeles snart och sedan blir det en liten tur på stan för att julhandla. Är du färdig med alla julklappar, och brukar ni köpa till alla i familjen eller bara till barnen? Här brukar vi bara köpa till barnen, plus att vi har paketleken på kvällen, så då köper man något för 100- 200 kronor som kan passa vem som helst. Sedan spelar man tärning om paketen, och man kan gå ifrån denna leken med massor av presenter, eller kan man i värsta fall bli helt tomhänt 😉
Jag använde mig av en fetaost med örter när jag lagade denna fiskrätt. Det är en glasburk med färdigskuren feta med olja, örter & chili. Finns i massa olika märken, välj den som du gillar bäst.
Det här behöver du till 4 portioner Fetaostlax :
4 bitar lax
15 kuber av fetaost i olja
2-3 msk creme fraiche
salt
1 msk oljan från fetaosten
flingsalt
Rostade pinjenötter
Fetaostkräm:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 burk med av runnen fetaost
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt & salladskrydda
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader. Jag använde mig av halvtinad lax, lättare att skära i. Färsk eller helt tinad lax går ju något snabbare att tillaga. Skär ett snitt över laxen och mosa ihop 15 kuber fetaost med creme fraichen och lite salt. Fyll laxen med röran, ringla över lite olivolja och flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25- 30 minuter, eller tills laxen är klar. Gör under tiden såsen, mosa ihop fetaost med creme fraiche, vitlök & smaka av med salt & salladskrydda.
Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de doftar nötigt och strö över laxen.
Klart! Smaklig spis.
hej! Var är dom fina tallrikarna ifrån? Tack för en inspirerande blogg!
Den är från Ullared, visst e den söt 🙂
Ser supergott ut!!
Hej Jenny! Tack för en fantastisk blogg! 🙂 Jag har en fråga ang den fetaosten och créme fraisch röran som du lägger över laxen.. När jag gjorde detta och tog ut laxen ur ugnen så var det som små grön/blåa prickar på röran? Detta hände båda de gånger som jag testade att göra detta, har du någon aning om varför?
Supergod lax! Tack för ett bra recept 🙂
Hade du vitlök i/på? Isåfall är det, det.
Bara i såsen 🙂
Såååå underbart Jävla gott rent ut sagt?