Första advent närmar sig med stormsteg- och jag ser att många av er letar godis, småkakor och annat gott att baka tills dess. Jag provade fram en god kaka – som passar fint till detta. Radiokaka med smak av jul – du gör den enkelt genom att blanda ner pepparkakskrydda i smeten.
( Finns att köpa bland övriga kryddor i butik )
Och egentligen skulle man ju kunna byta ut Mariekexen mot pepparkakor också – eller hur ? Hmmm… kom att tänka på det när jag bakade den. Vi gjorde med de tradiotionella Mariekexen, provar du med pepparkaka- så berätta hur det blev 🙂
Jag hade 50 % mjölk- och mörkchoklad
Till radiokakan behöver du :
300 gram mjölk – mörkchoklad
150 gram smör
2 ekologiska äggulor
1 dl florsocker
1 msk pepparkakskrydda
20 stycken Marie Kex
Gör din radiokaka så här :
Smält smöret, bryt ner chokladen och rör tills allt smält samman. Rör ihop äggulor och florsocker och pepparkakekrydda , och blanda ner i den ljumna chokladen. Klä en form på cirka 15*20 med plastfolie, varva med choklad och kex. Börja med choklad och avsluta med choklad.
Låt stelna innan du skär upp.
Till årets glöggfest ska jag prova göra vit radiokaka med pepparkakor, kan ju inte bli annat än gott! 🙂
En klassisker som vi alltid gjorde hemma när jag var liten:) Fast utan pepparkakskryddan då! Något att testa och bjuda barnen på.
Fortsätt njut i värmen och solen!
kram
Oj! Minns nu när jag gjorde denna kaka som liten… Mina barn måste få testa att göra detta!
Gjorde den här igår med pepparkakor och det blev jättebra 🙂
Hej Jenny! Testade att göra radiokakan med pepparkakor. De blev verkligen en höjdare! Riktigt gott