Detta har blivit en favoritlunch nu den senaste tiden, det är så lätt att göra och går variera med vad som. Och nu så här dagarna efter jul så är det många som vill ha tips på vad man kan göra av julskinkan som blivit kvar. Strimla ner den och använd den till toppingen på pizzan, eller som i detta fallet omeletten. Och ja här kommer receptet :
Räcker till 1 – 2 personer, beroende på hur hungrig man är.
Det här behöver du till en panna :
4 ägg
4 msk grädde / mjölk eller vatten
salt & peppar
Topping:
1/2 msk Chilisås + 1 tsk tomatpure
ost
finskivad kassler / julskinka
tomat
timjan/ oregano
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna ( håll koll så att den går att ställa i ugnen) med lite olja
Vispa ihop ägg och vätska och vänd ner, stek på medelsvagvärme tills omeletten stannat till. Bland aihop chilisås & tomatpute och bred över omeletten fördela ost, kassler, tomat & kryddor och gratinera sedan i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills osten börjar bubbla.
Färdig att servera med lite god sallad.
Testade denna omelettpizza idag, superglad
Jättegott! 🙂