Gott brödtips till lata helgfrukostar
Lättbakat frukostbröd bakat på filmjölk & bikarbonat. Jag gillar verkligen att ha frukosten färdig på 20 minuter och få slippa jästiden. Det känns lite extra lyxigt att äta nybakat bröd på helgen, tycker ni inte det.
Frallor innan och efter gräddning.
Det här behöver du till 8 frallor :
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
100 gram smör
3 dl filmjölk
Topping : Havregryn eller frön
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Rör ihop alla torra ingredienser, tärna ner smöret och knåda ihop. Tillsätt filmjölken , och knåda ihop till en deg. Forma frallor, pensla med vatten och strö över frön eller havregryn. Grädda i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter, tills de fått gyllene färg .
Servera genast med smör, ost & lite krispiga grönsaker.
Hej! Tror du man kan byta ut filmjölken mot havremjölk?
Gar dessa att baka i miniatyr format i en cupcake maker?
Hej!!
Undrar om det ska vara havregryn i degen också, eller bara ovanpå frallorna!! Tack för en jätte mysig sida!!
Både i och ovanpå 🙂
Jag ska testa att göra dessa med havregurt istället för filmjölk och mjölkfritt margarin istället för smör. Hoppas att det blir lika bra ;p
Kan man bara halvera mängden indegrienser och få 4 bullar istället?