Fler än vi som försöker äta mer vegetariskt nu för tiden kanske ? Det finns massor av goda vegetariska alternativ, och soppor / grytor liknande denna är extra gott nu till hösten. Detta är en god och smakrik morotssoppa som jag doftat över curry och ett litet stänk av cayennepeppar. Den blir matig & extra god med scones eller macka till. och för att få denna soppa vegansk, väljer du bara bort gräddfilen.
Färgglad, god och billig maträtt – serveras med en bit gott bröd och smör & ost
Det här behöver du till 2 portioner:
5 stora morötter
7 dl vatten + salt
1 msk konc. grönsaksbuljong
1 nypa strösocker
1 tsk sambal oelek
salt & peppar
Serveras ev med en klick gräddfil.
Gör din morotssoppa så här:
Skala och dela morötterna i mindre bitar, koka upp i det saltade vattnet och låt sjuda tills de är mjuka. Mixa eller mosa med en potatiskross, jag mixade bara lite då jag tycker det är godare om den inte är lite bitar i soppan. Och låt sedan allt sjuda upp med buljong, sambal oelek, kanske smaka av med salt & peppar.
Så gott.
Morotssoppa är gott! Jag tycker att hemlagad soppa i allmänhet är underskattad mat.
Jag försöker laga vegetariskt en gång i veckan, men tyvärr är det bara jag i familjen som gillar det… Fortsätter dock så kanske de andra två börjar gilla det oxå!
Din blogg är så grymt bra. Fått massa inspiration senaste vecekorna! Mycket bra och god mat med relativt enkla recept.!
Jag gör en morotssoppa som även innehåller lök och lite ingefära. Himla gott! Perfekt nu under dom kalla månaderna!
Låter jättegott! Kan bli så att jag testar imorgon:) Gjorde förresten dina Daimbiskvier idag och MUMS – tack för supertipset!
Provade detta recept med ingefära och la till lite röda linser och sötpotatis. En ny favorit !
Om man ska göra soppan för 6 personer, funkar det att ta tre gånger så mycket av alla ingredienser? 🙂
absolut 🙂