Något som jag verkligen har cravings efter är kokt ris med kokta grönsaker – skulle kunna äta detta var varannan dag.
Gott & fräsch känns det – och ett bra sätt att servera för att äta mera grönsaker.
Det här behöver du:
1 block med torsk eller annan vit fisk
smör
3 dl vispgrädde
1 msk med curry
1 tsk med finhackad persilja
Pyttelite cayennepeppar
10- 12 st gula / röda cocktailtomater
Maizena
Serveras med kokt ris + kokta grönsaker
Gör så här
Skär den halvtinade fisken i 2*2 cm bitar. Fräs den i en kastrull / stekpanna smör i några minuter.
Vänd ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp. Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp. Smaka av såsen med lite cayenne- liksom bara en vändning med kryddburken eller två. Red av såsen med maizena och servera sedan genast med kokt ris som du vänder ner grönsaker i. Jag brukar ha hälften ris o hälften grönsaker.
Servera genast
Härligt! Torsk är en riktigt god fisk.
Ser gott ut! Tack för recept! Jag behöver lite inspiration på just fiskrecept.
Tack för ett gott recept på Torsk har ätit detta idag .Så himla gott var det fast jag hade pressad potatis och små gröna ärtor till istället.
Ser jättegott ut. Själv har jag cravings på kokt broccoli, knäckebröd med bregott och svenska äpplen just nu, skulle kunna äta enbart det i flera dagar 🙂
Hej.
Lite trög kokar man grönsakerna tillsammans med riset eller var för sig och sätter ner sen?
Man kokar dem var för sig. grönsakerna blir lite för mosiga annars 🙂
Supergod rätt! 😀
Istället för att använda 3 kastruller och fylla spisen kokade jag upp vatten i en vattenkokare och slog över grönsakerna i en skål. När riset var klart blandade jag ihop det med grönsakerna. Smidigt 😀
kan man byta ut fisken mot kyckling? Tycker mycket om dina receptförslag annars
Absolut 🙂