Hej där,
Tillbaka från tandläkaren, och hoppas nu att vi fått ordning på min visdomstand tills på lördag. Tack för omtanken gulliga ni ♡
Nu till något annat, kanske letar ni efter smarriga efterrätter till helgen då kan ni sluta leta nu. Här bjuder jag på en krämig kola-pannacotta med karamelliserade pecannötter. Och bara för att göra hela efterrätten ännu godare så fyllde jag botten med en liten överraskning – nämligen nutella. Omnomnom
Kondenserad mjölk är det i denna pannacottan – det är alltså den som gör kolasmaken. Finns att köpa i alla matbutiker, står bland bakprodukterna eller bland de internationella varorna.
Det här behöver du till 8- 10 stycken portioner:
1 dl nutella + 4 msk ovispad grädde
1 burk med kondenserad mjölk sötad (cirka 400 gram)
5 dl vispgrädde
4 gelatinblad
Karamelliserade pecannötter:
1 påse pecannötter
4 msk sirap
2 msk strösocker
2 nypor flingsalt
Dekorera gärna med lite sötsyrliga bär
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Värm upp grädde & kondenserad mjölk tillsammans i en kastrull – den ska inte koka men bli het. Krama ut gelatinbladen och vänd ner i grädd/mjölken rör ner den så att den blandas väl och löses upp. Ställ av från plattan och ta fram glasen du ska fylla efterrätten med. Rör ihop nutella med grädde ( fungerar också med lite philadelphiaost om du inte har grädde ) Nutellan blir väldigt hård i kylskået om man inte blandar ut den med något. Fyll glasen med en msk eller par av nutellan, höll försiktigt ner pannacottan i glasen och ställ kallt i fyra timmar. Under tiden kan du göra de karamelliserade pecannötterna. Grovhacka nötterna , typ dela dem tre gånger. Hetta upp en panna och häll i sirap, socker och salt och låt detta bubbla några minuter under omrörning. Vänd ner nötterna och blanda om så det fördelas över alla nötter. Ta fram en bakplåtsklädd plåt och fördela ut pecannötterna där med hjälp av två gafflar ( detta är super varmt) ställ in på cirka 175 grader i ugnen i cirka 5- 10 minuter. De ska bara få fin färg och dofta nötigt – låt svalna.
Toppa sist pannacottan med nötterna och servera.
Du har inga nya recept på g? För nästan alla recept du lägger ut är väl gamla sedan förut?
Sissi
På facebook uppdateras repriser för att tipsa
Ha en fortsatt fin kväll,
Hoppas du inte tar åt dig av trista kommentarer.
Jag tycker du nästan du lägger upp FÖR många nya recept varje dag. Skulle gärna se mer repriser för jag glömmer bort och missar .
Kram fina du!
Nej det gör jag inte. Jag uppdaterar i den mån jag hinner och de recept jag gillar.
Självklart händer det att jag gillar recept som jag lagar fler gånger än en.
Kram och trevlig kväll
Gillar både nya & uppdaterade recept.
Brukar gå i på kategorier om jag letar efter något särskilt.
Jättebra!
Tips på vad för smarrigt man kan ha istället för nutella i botten om man nu som jag är kraftigt allergisk mot hasselnötter som nutella består utav. Älskar att ta del av dina underbara recept!
Då hade jag gjort en mjuk chokladtryffel – recept finns på bloggen.
Det är i princip att smälta 200 gram mjölkchoklad med 3/4 dl grädde.
Lycka till
Funderar också på alt till Nutella, jag verkar tillhöra nån minoritet som inte är så jätteförtjust i choklad! 🙂
Hoppas tanden blir bra snabbt och att du kan sova!
Det går såklart att ta bort helt 🙂
Eller göra någon jordgubbsirap att ha på botten? Recept finns på bloggen.
Oh detta såg verkligen gott ut men jag drar mig för att använda kondenserad mjölk för jag inte riktigt vet hur man använder det =/.. är det bara o öppna eller hur gör man egentligen?
Älskar din blogg o tipsat alla jag känner 🙂 går in här flera gånger om dagen hehe. Ha en fortsatt trevlig kväll
I detta fallet ska mjölken inte kokas innan. Men till mina cheesecakes så ska burken kokas i 3 timmar.
Trevlig helg 😀
Ser jättegott ut! Det kan ju aldrig bli fel med ingredienser som nutella och kondenserad mjölk – yammi!! ska testa detta ikväll 🙂
Ha en fin helg!
Pannacotta är verkligen smasksigt!
Lycka till med tanden och ha en härlig fredag!
Vilka fina glas! Var har du köpt dem?
Tack 🙂
Det är Ikeas – tror de kostade 4 kr stycket. Rena klippet
Kanske en dum fråga men ska man koka den kondenserad mjölken innan man häller i den i grädden ? Jätte bra blogg
Inte alls en dum fråga 🙂
Nej, den ska inte kokas innan.
Hur många grader har du ugnen på när sätter in pecannötterna?
Tack för en superbra blogg!!
175- 200 grader.
mumms
Hej Jenny
Vet du om det går bra att göra pannacottan med vegetabiliskt alt. istället för att amvända Gelantin? Sett i butiker att det finns men inte vågat prova än.
Ja, det går använda i pulverform , den är vegetabilisk. de står på den hur man doserar, jag använde den ibland, och den funkar bra.
Tack för tipset! 🙂 trevlig helg!
Hej
Går det att använda karameliserad mjölk istället?
Nej, det blir inte bra.
Åh, detta lät gott! Ska ha lite gäster imorgon, kan man göra detta dagen innan? 🙂
Hej underbara och tack för allt fint du delar med dig!
-Går det att använda gelesocker istället för gelantin tror du?
åh låter mums! Hur är storleken på portionen, små eller lagom? Tänkte göra den till 9 personer…
Dessa var rätt stora, jag tycker egentligen gärna 1/2 dl är lagom.
Har du nåt tips hur man kan göra om man inte har tillgång till sirap (bor utomlands). Tack!
Hejsan spelar de någon roll vilken sorts kondenserad mjölk de är köpte en sort på Willys då dom ej hade den ja brukar köpa?
Det spelar ingen roll, bara den är sötad och är ungefär 400 g