Godmorgon ,
Jag har försökt att svara på era frågor så gott jag kan, jag svarar direkt i kommentarsfältet så det blir inget eget inlägg. Jag fortsätter att svara efterhand så länge ni har frågor. Fick tipset om ”Havets Wallenbergare” av en bloggläsare, och det är alltid roligt att prova nya recept. Så detta var jag såklart tvungen att prova, alltid roligt att få tips på vad man kan laga med vit fisk. Eftersom vi nästan alltid snöar in på olika sorters laxrätter.
Havets wallenbergare med potatismos, ärtor och skirat smör
Det här behöver du till 4 portioner :
800 gram torsk
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk finhackad färsk dill
2 msk pressad citron
1 ägg
1 tsk salt
citronpeppar
2 dl ströbröd
Tillbehör : potatismos, gröna ärtor och skirat smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Börja med att skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa den tinade torsken med dill, citron, grädde, ägg salt & citronpeppar. Forma sedan till biffar 4-6 st ( det är en rätt lös färs) Rulla dem i ströbröd och bryn dem i smör någon mit på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter, tills torsken är klar. Under tiden gö du moset, häll av vattnet på potatisen, vänd ner en skvätt grädde & en rejäl klick smör. Stöt potatisen till mos med en potatiskross.
Servera sedan wallenbergarna med gröna ärtor, potatismos och skirat smör.
* skirat smör är alltså smält smör.
Åh detta lät ju riktigt gott. Fiskrecept är alltid uppskattat och jag tro barnen hade älskat det här!!
🙂 Ja det var jättegott!
Kram
Måste bara säga att jag ärr så glad att jag har hittat din blogg. Du har räddat våra middagar. Så himla bra recept och såååå goda! Tack fina du…
Jag tycker jättemycket om din blogg. Tittar nästan varje dag. Nutellakladdkan var himelsk
Har aldrig lagat så mycket mat som nu tack vare din blogg. I alla fall 5 dgr i veckan lagar jag något som jag hittat i din blogg. TACK TACK TACK
Gott, enkelt o rolig läsning
Hej Jenny!
Din blogg är alltid lika kul att gå in på och se alla smarriga rätter som du tillagar.
Mina arbetskamrater undrar alltid om jag är hungrig för givetvis så förmedlar jag din blogg vidare till dom så dom också får ta del av dina fina recept.
T.ex. så lockade Kassler- & potatisgratängen med smak av curry oss väldigt mycket, en rätt som jag måste tillaga väldigt snart.
Ha en fortsatt trevlig onsdag och tack för en superbra blogg.
Kram <3
Å vad roligt att höra. Vad glad jag blir.
Vi brukar göra burgarna med en blandning av lax, torsk och räkor men i övrigt ungefär samma recept. Laxen är ju fet fisk så då blir burgarna väldigt saftiga. Min son som är 11 månader älskar dom!
Hur gör man om man inte har en mixer tillhands?
Funkar nästan lika bra med elvisp 😉
Eller gaffel ( men mer jobb ) Det ska bli en färs-smet.
Lycka till
Detta ska provas någon dag. Tack för inspirationen 🙂
Hej Jenny tack för din underbara sida du har räddat oss också kan du rekommendera något sås till den här rätten för vi älskar sås i vår familj
Tack och ha en trevlig resa
Citronaioli eller dillsås- beroende på om ni vill ha kall eller varm sås ? Recept finns i kategorin såser 🙂
Jag har precis skrivit två kommentarer… men vet inte om de kom fram. Provar nu att kommentera utan att ange min websida (ibland tror bloggar att det är spam då, vet inte varför). Godkänn gärna tidigare kommentarer om du ser dem, annars är det svårt att kommentera igen…
Det där är en av mina favoriter på lunchrestaurangen, men har aldrig provat att laga själv. Tack för receptet!
Har provat detta recept, jättegoda!! De här kommer garanterat göras fler gånger! Nästan ännu godare dagen efter också.
Det var gott men jag tror jag gjorde nått fel. (Färsen)blev väldigt rinnig. All grädde liksom stannade kvar i behållare. Efter jag format biffarna. Kanske jag inte mixade tillräckligt länge. Hur länge ska man köra det i mixern?
Hej! Har provat dessa idag och måste säga att detta var nåt utav det godaste jag ätit på länge i fiskväg.Och då ska tilläggas att jag är ingen fiskfantast.
Receptet är fel:Havets Wallenbergare består alltid av både vit o röd fisk om t.ex Lax. Alltså 70% av torsk och 30% lax, som mals. Inte körs i matberedare. Wallenbergare steks alltid, medelvärme, i pannan på spisen. och kryddas alltid med provensalska kryddor.
Ägget måste för att binda smeten, sen är mjölk eller grädde en smaksak….behövs inget ströbröd utanpå….möjligen i smeten…men det går också med en mosad potatis….Ungefär så så blir det både trevligt och gott.
Låter jättegott. Måste testa