Godmorgon godmorgon ,
”Lasergame:et” igår var riktig roligt, vi delade upp oss i 2 lag : Jag, Melvin & Jacob i ett ( det vinnande laget, hehe.) Och pappan i huset, Thelma & Nomi i lag det andra laget. Sen spelade vi 15*15 minuter och jisses vad man skrattade, detta kommer vi lätt göra fler gånger. När vi kom hem sen var vi vrålhungriga och lagade en ny gratäng med potatis, kassler & curry. Ett lyckat experiment, och bägge gratängerna försvann i ett nafs. Curry och kassler är en höjdarkombination.
Det här behöver du till en form :
8-10 stora potatisar (mjölig sort)
1 liten gul lök
400 gram kassler
5 dl vispgrädde
1/2- 1 msk gul curry
salt & peppar
2 pressade vitlöksklyftor
riven ost
Gratängen efter ugnen
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Strimla kasslern tunt. Skala och skiva potatisen tunt, finhacka löken, varva sedan potatis, kassler & lök och pressa ner vitlöken.Häll upp grädden i en skål med curry, salt & peppar och häll över gratängen. Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter, ta ut och toppa med god riven ost.
Ställ tillbaka igen i 10 – 15 minuter.
Klart att servera med god sallad.
Smaklig måltid
Men gud så gott..:-D
Mvh Camilla
😀 Ja det var mumsigt.
Mums, det lät gott! Provade din andra kasslergratäng med risbädden nyligen och den var ju grym! Måste testa denna med. Tack för all inspiration!
Kram Kristin
http://onlyfemale.se
Va roligt att du gillade den- denna är faktiskt snäppet godare 😀
Det där ser fruktansvärt gott ut! Jag har nyligen hittat till din blogg och jag älskar den redan och har faktiskt redan provat några av dina recept, en toppenblogg som ger mig massa inspiration till att laga mat! Älskar’t! 🙂
Gjorde det här receptet igår. Alla i familjen älskade det!
Vad roligt att höra 🙂 Tack för att du berättar
Sitter och äter den just nu och den är jättegod 😉 min blev dock inte så krämig
Hej! Tack för en inspirerande blogg. Har precis gjort kasslergratängen och den var supergod. Kram Pedra
Hej, tänkte göra den här ikväll, undrade om det spelade någon roll om man har matlagningsgrädde ist för vispgrädde ? Helt fantastisk blogg
Det går bra det med 🙂
Super god gratäng! Hela familjen älskade den. Du har verkligen massa super goda recept.
Va roligt!
He4r e4r en till som ff6re4lskade sig i Tresor. Det var e4ven min ff6rsta riktiga pafrym och jag minns se5 lyxigt livet ke4ndes. Te4nk vilket minne dofter kan ge oss nu sitter jag he4r och leeeer!
Det måste testas, jag blir så inspirerad av alla dina goda recept! Riktigt kul att kolla igenom
Va kul att höra 🙂
Haha, shouldn’t you be charging for that kind of knowledge?!
Hej!
Denna rätt är verkligen en favorit hemma!
Går det att frysa in den?
Hej!
Tack vare din blogg har jag funnit intresse för matlagning! Allt jag testat hittills har älskats av hela familjen! Men det jag undrar är, kan du inte skriva ut hur många pers och ev mått på formarna som du använder? Jag är helt novis i köksvärlden och är väldigt osäker på just såna saker. 🙂
Tack för att du hjälpte mig över kökströskeln!
Ska försöka bättre mig på den punkten 🙂
Tips: förkoka potatisen! Jag skivade tunt med mandolin, och nu, över 2 timmar senare, står gratängen fortfarande i ugnen ? Funderar nästan på att slänga den och beställa pizza…
Har du verkligen använt dig av en mjölig sort ?
Jag gissar inte 😉
Kram och lycka till
Denna gratäng brukar vi kalla för Karlssons ? Vi vrukar även varva med grillad kyckling eller köttfärssås.
Funkar det lika bra med färskpotatis?
Varför finns ingen Skriv ut-knapp längre?
Sitter o gör matsedel för nästa vecka, såå bra inspiration o goda recept.’
/Maria