Provade ett nytt recept på kladdis- denna gången utan mjöl- väldigt god och chokladig.
Det här behöver du till en rund form 20 cm :
250 gram mörk kvalitets choklad
1 dl grädde
250 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
4 ägg
2 nypor salt
Till dekorering : lättvispad grädde
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader,
bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke, ställ den i en kastrull med vatten med medelhögvärme så att vattnet får chokladen och grädden att smälta samman under omrörning.
Vänd ner smör och socker under omrörning och rör om tills allt har blandats väl ta bort från värmen och rör ner äggen & saltet tills allt har blandats. Häll smeten i smord form / eller med bakplåtspappe och grädda i nedre delen av ugn i 40-45 minuter.
Låt kakan svalna i kylsåpet innan servering, gärna över natten
På instagram har du lagt ut ett recept på kladdkaka med lakrits som jag gärna tar del av. Du har en så fin blogg. Med vänlig hälsning, Anneli
Ser gott ut! Utan mjöl MÅSTE kakan bli kladdig! Måste testa!
Hej
Använder du värmluftsugn när du bakar? Eller ska man bara köra värmluftsugn om det står i receptet??
Tack för en superbra blogg!!
Tusen tack 🙂 Jag har alltid vanlig ugn- om det inte står något annat i recpetet.
Så härligt med ett glutenfritt recept. Tack för en toppen blogg.
Hej
Gillar din blogg ”skarpt”.
Både dina heminredningstips och vilken god mat du bjuder. I söndags bjöd jag min syster och mor på biff stroganoff. Jag tillagade den i min crock pot. Och jag fick 15 poäng av 15 möjliga!!! Gissa om jag blev stolt!!
Så varmt tack för ditt super-recept.
En liten undran över vad du använder för målarfärg till dina möbler. Tror att jag läst på bloggen att du använder Flugger möbelfärg, medn vilken kulör har du. Finns det antikvit, för ”riktigt vit” skall man väl inte ha? Vi skall försöka spruta en byrå och en likadan skänk som du har i ditt tv-rum. Dom är avlutade, så vi bör väl slipa dem först?
Tacksam för svar och många tack för en helt underbar blogg!!
Nu måste ni sluta med att kalla allt kladdkaka! Det där är en fransk chokladtårta som kan bakas både med och utan mjöl!
Var snälla och lär er namnet på bakverken!
Denna såg god ut. Har du nå recept på äggfri kladdkaka? 🙂
Tack för en fin blogg. Kladdkakan ser helt underbar ut. Måste prova direkt
ja det kanske är en fransk chokladkaka! MEN vill jag ha något som liknar en kladdkaka utan gluten så vet inte jag att det heter fransk chokladkaka utan googlar såklart på glutenfri kladdkaka.
Tack Jenny för att du kallar den kladdkaka så att vi vanliga människor hittar det här receptet när vi ska baka utan gluten.
Tack för alla tips! Kan man använda denna som grund för att göra dina andra goda kladdkakor som den med jordnötter och kola?
Hej! Tack för ett glutenfritt recept. Ska baka något gott till min pappa som fyller 70 men han är både glutenintolerans och laktosintolerant. Några tips?
Den godaste kladdkakan jag någonsin smakat. En middag med vänner avslutades med denna och alla fullkomligt älskade den. Gjorde den dessutom laktosfri.
Tack för en toppen blogg!!!