Godmorgon,
Här skiner solen över öland- och det ser ut att bli en fantastisk dag. Jag och lillasyster ska bege oss mot lekplatsen med fikakorgen & barnen innan det blir en tur till kalmar för att uträtta ärenden. Ett litet middagstips på bloggen blir det innan dess. En kasslerrätt blir det idag, jag tycker att det är roligt att prova lite roliga och otippade maträtter , detta receptet har jag fått mailat till mig. Och jag tror att det från början kommer från arla.se. Har ni en kasslerbit hemma , så kanske detta kan vara något att äta till kvällen?
Kasslerpizza- en urgod kasslergratäng.
Till 4-5 personer behöver du:
500 gram kassler
Smör
1 / 2 finriven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 tsk tomatpure
1 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk basilika
Toppa med en valfri ost.
Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader,
Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken.
Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure , chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp. Häll över den heta såsen över kasslern. Riv över ost och strö över yterligare lite oregano på toppen.
Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills gratängen fått fin färg.
Servera sedan genast med god sallad & ris.
Låter supergott, måste prova snarast! 🙂
Hej och tack för världens trevligaste blogg! Tänkte höra om du har något bra recept på tigerkladdkaka? Hälsn Fia
Tusen tack 😀
Här kommer mitt recept : https://www.jennysmatblogg.nu/2011/03/12/tigerkladdkaka/
Fick min allt om mat tidning idag, lika glad varje gång den dimper ner i l
Lådan
Ibland funkar det inte att göra inlägg hela texten skickas inte. Guud va konstigt detta blev! Såg dig när jag öppnade tidningen i all fall. Kul
Vad roligt :)hade ingen aning. vad står det 🙂
Testade ikväll, bara att jag ersatte kasslern med sojakorv. Hade inte chilisås eller tomatpure hemma så hade istället sweetchili sås och krossade tomater. Serverat med ris 🙂 smarrigt!
MEN gud vad gott det ser ut. Älskar när man får ett recept man aldrig har hört talas om innan. Tummen upp!
Inspirationsbomb idag på http://www.modevarlden.se.
Kram
Mumsigt! Jag brukar göra en variant på denna med
Bladspenat i botten som sen serveras på skivor av
Ljust grekiskt bröd. Kan även göras med köttfärs. Jääättegott:)
Det va om att förnya din Taco! Du hade lagat nåt smarrigt recept ”taco de Carme con chili” ifrån taco mexikan style.
Jaha… då vet jag vilken det är 🙂 Tack !
Detta blev dagens middag. Verkligen jättegott!!
Va kul med detta recept =) måste jag testa! såg himla gott ut!
tack för inspiration !
MVH/Emelie
Detta låter supergott, så det ska vi testa ikväll! Tack för en underbar hemsida. Har tipsat mina kollegor om dina goda recept, och dina fina bilder.
Hej! Gjorde denna maträtt ikväll, supergott!! Alla i familjen va jättenöjda! Tack för alla spännande recept, ska testa biff stroganoff imorrn!
Lagade den här rätten idag, serverade med pasta och sallad. Så enkel att göra och så god! Tack för all inspiration! ( imorgon blir det coca-colamarinerad fläskytterfilé
Vad roligt, tack för att du berättar 😀
Denna gratäng är super god, har gjort den med kyckling, smaskens
Detta blev gårdagens middag då jag upptäckte att jag hade alla ingredienser hemma. Vilka härliga dofter som spred sig i köket medan den stod i ugnen och så gott det blev. Mums! Nästa rätt på tur att provas är dina laxnuggets! 🙂 Tack för att du delar med dig. Kram!
Detta blir dagens middag! Har lagat mååånga av dina recept till min familjs förtjusning! Underbara recept som fungerar i vardagen!!!
Kan man ha torkad basilika istället för färsk hade all ingredienser hemma utom färsk badilika hade bara torkad
Absolut 🙂 Mina recept ska man inte följa till punkt & pricka. Byt ut eller ersätta med andra kryddor, pröva dig fram 🙂
jättesmaskig !!! =)
Åh vad gott det blev! Måste absolut göras fler gånger! Hade dock inte tomatpuré eller chilisås hemma så en klick ketchup och en tsk sambal oelek istället, och litelite chilipulver.
Blir inspirerad av dina recept men, glömmer du att skriva sålt och peppar eller använder du det inte? Här behövdes det verkligen med tanke på mängden fraiche och grädde.
Detta ska jag testa nästa vecka. Jag tänkte bara höra om du har tips på något man kan ha i istället för lök o vitlöken? Jag är allergisk mot all typ av lök. Eller så hoppar jag över löken o smakar av med salt i peppar istället