Godmorgon ny vecka,
I helgen när vi hade gäster så gjorde vi små snittar till förrätt. Jag ger stort plus till alla förrätter so går att förbereda innan gästerna kommer. Som en liten smörgåsbakelse, fast endast med ett lager så att man orkar äta varmrätter ( och framförallt efterrätten )
Krossade ostbågar ger en god smak till både smörgåstårta och smörgåssnittar.
Det här beöver du till 10 stycken snittar:
20 rostbröd
Skagenröra ( recept nedan)
4 dl ostbågar
1/2 dl cremefraiche + philadelphiaost ( 50 / 50 )
Stenbitsrom
citron
Skagenröra:
3/4 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
600 gram oskalade räkor
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk pressad citronsaft
knappt en 1/2 burk med röd stenbitsrom
Gör så här:
Skala och grovhacka räkorna, låt rinna av.
Rör ihop de övriga ingredienserna och till sist vänder du ner räkorna. Ställ kallt, till servering.
Stamla ut de runda snittarna med hjälp av en rund form kanske pepparkaksform eller ett glas. Fördela ut fyllningen på 10 av snittarna, spara lite till dekoreringen ovan snittarna. Blanda ihop creme fraiche & pjiladelphiaost ochbred runt och ovan på snittarna. Krossa ostbågarna i en fryspåse med hjälp av en kavel som du rullar ovan på. När ostbågarna pulvertiserats rullar du snittarnas kanter i detta. Dekorera sedan snittarna med lite stenbitsrom, en bit citron och den goda skagenröran
Ställ kallt fram till servering.
Vispade du creme fraichen? tycker den har förmåga att bli så rinnig annars..
Hej!
Vad kan du rekommendera för annan fylling om man ska bjuda skaldjursallergiker.
Finns massa goda 🙂
Äggfyllning, skinkfyllning eller kanske den klassiska leverpastjesfyllningen?
Kolla noga på leverpastejen! Många av dom innehåller ansjovis. Inte bra till fiskallergiker….
Det här är nog det jag saknar mest i matväg utomlands.. Finns varken creme fraiche eller gräddfil så smaken blir inte bra här… ännu en grej jag ska frossa i när jag kommer till sverige igen =))
Är det inte lättare att rulla dem i ostbågskross innan man lägger på röran? Ska man göra de dubbla eller varför ska man ha 20 skivor om man ska göra 10 snittar? Är jag trög som inte riktigt hänger med..? 🙂
Förstår inte riktigt receptet… Ska man ta skagenröra på brödet och sen ovanpå de ta på créme fraishe och Philadelphia? Varför 20 bröd men det ska bli 10 snittar?
Mmm vad gott!! Brukar du ha (röd)lök i skagenröran ibland? Ett tips till ”kantklister” (även till smörgåstårta) är att blanda hälften vispad grädde och hälften mjukost! Jättegott och bra, spec om man inte gillar majonäs. 🙂
Kanske ska vara 20 bröd för att de ska vara dubbla snittar så att det blir en höjd på dom?
Som jag förstår receptet tar du en brödskiva lägger på skagenröra lägger på en brödskiva ovanpå sedan brer du på créme fraich och Philadelphiaostblandningen på sidorna och uppepå, rullar kanterna i ostkrokskrosset och lägger på lite skagenröra uppepå samt röd stenbitsrom och citron som dekoration.
så godt