Om ni som jag har massa äppel i trädgården och vill prova lite nya goda äppelpajsrecept tycker jag att ni ska provlaga denna.
Knäckig och god som bara den.
Daries recept på knäckig äppelpaj:
6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.
Hej!
Det ser jätte gott ut! En fråga bara, det ser ut på bilden som det är havregryn i men det står inte i receptet…kanske jag som ser helt galet 🙂
Nu är det uppdaterat- tack för att du är uppmärksam.
Jag har provat baka knäckiga pajer tidigare men det blir bara geggigt upptill. Kan jag höja gradantalet eller vad är felet? Jag har inne dem i längre tid än vad som står i receptet.
Då ska du har mindre smet och grädda den lite högre upp.
Herregud vad god denna är, jag gjorde den i helgen. Riktig fullträff!
Idag har jag lagt upp det snyggaste jag vet inom inredning på http://www.modevarlden.se. Kika in och få inspiration!
Kram Johanna
Hej Jenny! Har du tips för lite ”party-mat” som är lite roligare som man kan ha på förfesten? 🙂
Vi ska ha ett litet party med ngt roligt tema och hade varit kul med lite tips. / Josephine josephinesandstrom@hotmail.com
Kolla in förrätter, där har jag även lite mingelmat 🙂
Mumma så gott <3 Tack för en underbar blogg, jag är en av alla dina trogna följare. Jag som du älskar att laga mat <3 Tack för att du finns.
Tack för ett jättegott äppelkakerecept, testade det idag och alla i familjen tyckte om den. Kramizz Laila
Ser läcker ut! Jag tänkte göra den på helgens middagsbjudning. Hur många vuxna räcker den till?
Hej Jenny. Nu gör jag äppelpajen igen och jag vet inte hur många jag har gjort. Men du jag har börjat att ha på ganska mycket kanel också och sen ringlar jag över sirapen istället och den blir sååååå suuuuupergoooood. Tack för den. Kraaaaaaaam Anneli.
Hej igen Jenny. Glömde ju säga att jag gräver äpplena också för jag är inte så jättefint i bitar.
Grovriver ska det ju stå förstås och inte gräver haha….
Men nu vet jag inte vad jag skriver man
kanske måste lusläsa först innan man skickar. Jag är inte så jätteförtjust i äppelbitar nu så ….
Men nu vet jag inte vad jag skriver man
kanske måste lusläsa först innan man skickar. Jag är inte så jätteförtjust i äppelbitar nu så ….
hej jag hittar inte receptet på dumlekakor som du hade lagt ut för ett tag sen kan du lägga ut det igen
Sök Dumlesnitt så hittar du 🙂
Hur stor form behövs? Till hur många räcker de?
Hej!
Prövade det här receptet med jordgubbar istället för äpplen och det blev hur gått som helt 😀
Vad roligt 🙂
Hej!
Detta recept använder jag både till rabarberpaj och äppelpaj, hur gott som helst! 🙂
Tusen tack för suveränt recept! Blev mycket populärt, så pass att det inte blev nå kvar att fotografera och lägga ut ? Jag hade bara fiberhavregryn, funkade fint! Och eftersom jag är diabetiker bytte jag ut sirapen mot fibersirap från nutrinick. Sött och gott ?
Kan man göra detta recept fast I muffins form`?
Hej!
Vilket härligt recept. Kan man frysa in kakan?
HEJ! Nu har jag bakat den här två helger på raken. Succé! Jag är sååå kräsen med recept men detta kommer jag att skriva in i min lilla receptbok (där även ditt grundrecept för kladdkakor står, en favorit det med sedan många år nu). Tack underbara Jenny för de fantastiska recept du delar med dig av här! <3
Kram, Lisa
vad för typ i ugnen, varmluft eller över under värme? 🙂
Vanlig. Cirka 26 cm
och ungefär hur stor form använder du? 🙂
innebär vanlig över under värme? jag är inte jätte duktig på den delen därför ja frågar lite övertydligt.
Jag har vanligtvis över & undervärme om jag inte skriver något annat 🙂
grymt då vet ja de framöver ! 😀