Knäckig äppelpaj

Om ni som jag har massa äppel i trädgården och vill prova lite nya goda äppelpajsrecept tycker jag att ni ska provlaga denna.
Knäckig och god som bara den.

IMG_7269-001

Daries recept på knäckig äppelpaj:

6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

9
Prenumerera
Notis om

31 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Michaela
10 år sedan

Hej!
Det ser jätte gott ut! En fråga bara, det ser ut på bilden som det är havregryn i men det står inte i receptet…kanske jag som ser helt galet 🙂

Jenny.W
Reply to  Michaela
10 år sedan

Nu är det uppdaterat- tack för att du är uppmärksam.

Emma
10 år sedan

Jag har provat baka knäckiga pajer tidigare men det blir bara geggigt upptill. Kan jag höja gradantalet eller vad är felet? Jag har inne dem i längre tid än vad som står i receptet.

Jenny.W
Reply to  Emma
10 år sedan

Då ska du har mindre smet och grädda den lite högre upp.

10 år sedan

Herregud vad god denna är, jag gjorde den i helgen. Riktig fullträff!

Idag har jag lagt upp det snyggaste jag vet inom inredning på http://www.modevarlden.se. Kika in och få inspiration!

Kram Johanna

Josephine
10 år sedan

Hej Jenny! Har du tips för lite ”party-mat” som är lite roligare som man kan ha på förfesten? 🙂
Vi ska ha ett litet party med ngt roligt tema och hade varit kul med lite tips. / Josephine josephinesandstrom@hotmail.com

Jenny.W
Reply to  Josephine
10 år sedan

Kolla in förrätter, där har jag även lite mingelmat 🙂

Helen
10 år sedan

Mumma så gott <3 Tack för en underbar blogg, jag är en av alla dina trogna följare. Jag som du älskar att laga mat <3 Tack för att du finns.

10 år sedan

Tack för ett jättegott äppelkakerecept, testade det idag och alla i familjen tyckte om den. Kramizz Laila

Emily
10 år sedan

Ser läcker ut! Jag tänkte göra den på helgens middagsbjudning. Hur många vuxna räcker den till?

Anneli Jansson
10 år sedan

Hej Jenny. Nu gör jag äppelpajen igen och jag vet inte hur många jag har gjort. Men du jag har börjat att ha på ganska mycket kanel också och sen ringlar jag över sirapen istället och den blir sååååå suuuuupergoooood. Tack för den. Kraaaaaaaam Anneli.

Anneli Jansson
10 år sedan

Hej igen Jenny. Glömde ju säga att jag gräver äpplena också för jag är inte så jättefint i bitar.

Anneli Jansson
10 år sedan

Grovriver ska det ju stå förstås och inte gräver haha….

Anneli Jansson
10 år sedan

Men nu vet jag inte vad jag skriver man
kanske måste lusläsa först innan man skickar. Jag är inte så jätteförtjust i äppelbitar nu så ….

Anneli Jansson
10 år sedan

Men nu vet jag inte vad jag skriver man
kanske måste lusläsa först innan man skickar. Jag är inte så jätteförtjust i äppelbitar nu så ….

virre
10 år sedan

hej jag hittar inte receptet på dumlekakor som du hade lagt ut för ett tag sen kan du lägga ut det igen

Jenny Warsen
Reply to  virre
10 år sedan

Sök Dumlesnitt så hittar du 🙂

Malin
9 år sedan

Hur stor form behövs? Till hur många räcker de?

Sofia Hammarbäck
9 år sedan

Hej!
Prövade det här receptet med jordgubbar istället för äpplen och det blev hur gått som helt 😀

Jenny Warsen
Reply to  Sofia Hammarbäck
9 år sedan

Vad roligt 🙂

Sara
9 år sedan

Hej!
Detta recept använder jag både till rabarberpaj och äppelpaj, hur gott som helst! 🙂

9 år sedan

Tusen tack för suveränt recept! Blev mycket populärt, så pass att det inte blev nå kvar att fotografera och lägga ut ? Jag hade bara fiberhavregryn, funkade fint! Och eftersom jag är diabetiker bytte jag ut sirapen mot fibersirap från nutrinick. Sött och gott ?

RONJA
9 år sedan

Kan man göra detta recept fast I muffins form`?

Caroline J
8 år sedan

Hej!
Vilket härligt recept. Kan man frysa in kakan?

Lisa
5 år sedan

HEJ! Nu har jag bakat den här två helger på raken. Succé! Jag är sååå kräsen med recept men detta kommer jag att skriva in i min lilla receptbok (där även ditt grundrecept för kladdkakor står, en favorit det med sedan många år nu). Tack underbara Jenny för de fantastiska recept du delar med dig av här! <3

Kram, Lisa

sofia
5 år sedan

vad för typ i ugnen, varmluft eller över under värme? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  sofia
5 år sedan

Vanlig. Cirka 26 cm

sofia
5 år sedan

och ungefär hur stor form använder du? 🙂

sofia
5 år sedan

innebär vanlig över under värme? jag är inte jätte duktig på den delen därför ja frågar lite övertydligt.

jennysmatblogg
Reply to  sofia
5 år sedan

Jag har vanligtvis över & undervärme om jag inte skriver något annat 🙂

sofia
Reply to  jennysmatblogg
5 år sedan

grymt då vet ja de framöver ! 😀

Nästa inlägg

Födelsedagsbuketten

31
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x