Godkväller,
Nytt nummer av Damernas trillade ner i min låda idag, och jag ser fram emot att sätta mig ner i soffan ikväll och börja bläddra i den. Just nu letar jag efterrätter i bloggarkivet, tänkte ha någon god efterrätt till imorgonkväll. Tänkte nog ingen pannacotta eller cheesecake denna gången … jag letar på 😉
Månadens omslag på Damernas Värld
Såg att det var en artikel om Izabella Scorupo, i detta numret. Hon är så bra!
Nu efter att jag suttit och kikat runt bland tidigare recept tror jag att jag ska ge mig på och baka den här gamla godingen till helgen. Ja, den får det bli.
Daimpaj – vem gillar inte det liksom?!
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram rumstempurerat smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smältsmör
1 krm salt
Garnering : 2 stycken hackade dubbeldajm
Serveras med citron grädde.
Gör så här :
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass. Citrongrädden gör jag med vispad grädde och rivet citronskal, också väldigt gott att blanda vispad grädde med några matskedar lemoncurd.
Eller varför inte Pecannötpaj, det är ju riktigt höstligt:-)
Ja, den är god den också.
Nu blev det svårt att bestämma 🙂
Mmmmmm låter mumsigt 🙂
Den gjorde jag när min äldsta dotter fyllde 25 år i slutet på augusti 🙂 Den blev väldigt uppskattad!!
Roligt att höra! 🙂
Gott! Kan inte du tipsa om något som är smidigt att baka till många? 15-20 personer, både till släktkalas eller till fredagsfikat på jobbet. Det måste ju vara smidigt att ta med sig! 🙂