Veckomatsedel

Gomorron från huvudstada!

Vaknade nyss upp på trevliga hotellet, sovit som en gud inatt ( hur flott de nu sover) tänkte snart gå ner och kolla in frullen. Men det känns lite smålustigt att gå ner och äta frukost helt själv… Hehe. Får väl tjuvlyssna på folket runt omkring och låtsas läsa tidningen istället.

För er  som vill hinna med och handla / matplanera denna söndag hoppas jag att veckomatsdeln kan vara till någon nytta.
Varsågoda.

Måndag : Fiskburgare med gurkdressing
Tisdag : Krämiga kräftwrap
Onsdag Pastastubbar med ostsås
Torsdag: Världens godaste tomatsoppa
Fredag : Crispy Nacho-chicken

IMG_7728-001

Det här behöver du till 5-6 personer:
900 gram kyckling innerfile
1/2 påse nachochips chili/cheese-smak
1 vispat ägg
salt & peppar
Smör

Serveras med klyftpotatis och en god sallad

Gör din nachokyckling så här:

Låt nachochipsen ligga kvar i påsen, och med hjälp av en brödkavel hamrar du dem till smulorVispa ett ägg och lägg ut på en tallrik, häll upp nachosmulorna på en annan. Doppa sedan fileerna i vispat ägg och direkt ner i nachosmulorna. Värm upp en stekpanna ( medelsvag värme) med rikligt med smör och stek kycklingen på svag värme. Annars kan nachochipsen bli brända.

Nacho kyckling

Servera sedan de krispiga kycklingbitarna med klyftpotatis och en god sallad.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet……

De här smarriga smördegsknyten bakade jag för ett tag sedan. Riktigt gott och sött och snabbt att baka dessutom .

Det här behöver du till 4 pers :
4 st smördegsplattor 15*15 cm
1 stort äppel
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl mörkt muscovadasocker
1 ägg

Gör så här :

Ställ ugnen på 225 grader.
Finhacka de skalade äpplet och rör ihop med creme fraiche och socker i en skål. Lägg ut plattorna på en ugnsform med bakplåtspapper, och lägg på ett par msk fyllning på varje smördeg. Ta upp alla hörnen och nyp ihop till ett knyte.
Pensla med vispat ägg och ställ sedan in i mitten på ugnen.
Ta ut efter cirka 12- 15 minuter när de fått en gyllene färg.

Servera med vaniljsås, marsansås eller gräddglass.

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
10 år sedan

Ser jättegott ut! Vad anv du för krydda på klyftpotatisen?

Lisa
10 år sedan

Tror du nachokycklingen går lika bra att göra i ugn? 🙂

Pernilla
10 år sedan

Åh, dina tips på mat är toppen, får alltid så bra inspration när jag läser din blogg. Tackar ifrån Malta!

Nenne
10 år sedan

Ojojoj!! Det var länge sen jag gjorde dessa kycklingbitar! Det var min ”paradrätt” för många år sedan! Va sugen jag blev nu! Jag brukade ta tacosås och blanda med creme fraiche och servera som sås till. Det blir lite syrligare än om man bara tar tacosåsen!!
Tack för du påminde mig om den här rätten!!

Nästa inlägg

Packat & Klart

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x