Biff a la Lindström med kantarellsås

Godmorgon alla där ute,
Hoppas ni har fått bästa starten på dagen, dagarna försvinner i rasande fart. Redan fredag imorgon ju – så vi närmar oss helgen med stormsteg. Och jag har tips på lite söndagsmiddag till er nämligen. Har ni lagat Biff Lindström tidigare ? Detta var den första gången jag gjorde det- men inte sista. Jag har förstått att många har kapris i sina, men jag är inte jätteförtjust i detta- så det skippade jag.

Jag gjorde mina Lindströmmare så här:

IMG_5422

Det här behöver du :
800 gram nötfärs
1 dl finhackade inlagda rödbetsskivor
5 st finhackade inlagd gurkskivor
salt & peppar

+ stekta ägg till biffarna

Kantarellsås:
300 gram kantareller
3 msk med smör
3 msk finhackad lök
4 dl vispgrädde
1 msk med soya
salt & vitpeppar

Serveras med ugnsbakad potatis & morötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, skala morötter och fast potatis. Dela i lagom stora bitar och strö över lite flingsalt, torkade örter och mycket olivolja. Grädda i mitten på ugn till de är klara.
Hacka ner rödbetor & inlagd gurka med salt och peppra. Låt smeten dra sig i kylskåpet medan du förbereder potatisen. Forma lagom stora biffar och stek dem sedan på varje sida i 5  minuter ( kortare/ längre beroende på tjocklek).

IMG_5397
Börja så länge med kantarellsåsen, lägg de rensade och delade svampen i en torr panna och stek bort vattnet. Tillsätt smöret och löken och stek tills de blir glansigt & och löken blir mjuk. Vänd ner grädden och låt sjuda upp och puttra ihop med en msk soya. Smaka av med salt & peppar.

Servera genast.

IMG_5428

1
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie Grell
10 år sedan

Ska det vara 5 hela inlagda gurkor eller 5 skivor?

Jennys_matblogg
Reply to  Marie Grell
10 år sedan

5 skivor.

Maria
10 år sedan

Hej Jenny! Har fått två stora fjällskivlingar och vet inte riktigt vad man gör bäst med dom.. Tänkte höra om du har nåt tips? Kram Maria

Evelyn
10 år sedan

Kan du inte lägga ut recept på hur du gör potatisen och morötterna också? 🙂 och va du använder för sort och så! Tacksam för svar 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Evelyn
10 år sedan

Jag kan uppdatera 🙂

Sarah
9 år sedan

Å jag älskar Biff Lindström, med Kapris i. 🙂 gjorde faktiskt igår med recept av en av dina såser! Dreglar än 😉

Jenny Warsen
Reply to  Sarah
9 år sedan

😀

jenny
9 år sedan

Lyckas alltid göra biffarna för torra:-(

Nästa inlägg

Onsdagsbukett och Choklaaaad

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x