Sedär – Pastatisdag idag igen och i samarbete med Kungsörnen och deras ” Må bra! ”- produkter. Denna gången ville vi provade deras ljusa fiber pasta: Penne, till dem serverade vi en pasta/tomatsås med kassler. Kungsörnen har även ett instagramkonto- ni hittar dem där : @kungsornen
Och recept på pastarätten hittar du här nedan :
Det här behöver du till 6 personer :
Kungsörnen ljus fiberpasta: Penne
700 gram med kassler
1 zucchihi
olivolja
Till tomat / pastasåsen :
olivolja
1 finriven gullök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
2 burkar med krossade tomater
2 msk chilisås
2 msk tomatpure
1/2 tsk torkad timjan / rosmarin
1/2 tsk salt
svartpeppar
Toppa med basilika och smulad fetaost
Gör så här:
Ta bort den yttre kanten på kasslern, och tärna zucchinin i lagom stora munsbitar, Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs dem två lite snabbt. Häll upp på en tallrik och börja med såsen. Fräs löken och vitlöken i olivolja tills den blir blank och något mjuk, Strö över socker och mät upp tomatpure & chilisås, och tomatkross. Låt sjuda upp smaka av med timjan, rosmarin, salt och svart peppar. Låt sjuda minst en kvart på låg värme, och vänd sedan ner kassler och zucchini och låt puttra ihop ett par minuter – zucchinin ska fortfarande behålla sin krispighet i pastasåsen. Servera sedan genast med pastapennorna som kokat enligt anvisning på förpackningen.
Smaklig måltid.
Hej Jenny!
Har sett på en del pastarätter att du inte blandar pastan med såsen i grytan, utan häller den på pastan på tallriken. Är det nån tanke bakom det? Min pappa var italienare o vi blandade sllt i grytan innan vi åt, i Italien gör man det så kanske är det en kulturgrej
Mer så att alla i familjen inte vill ha lika mycket eller lika lite sås – man får naturligtvis göra som man vill 😀
Har aldrig hittat en så här bra matblogg! Du är verkligen bra på att baka och laga mat!:)