Höstgryta med fläskfile & soltorkade tomater

Godförmiddag på er, 

Hoppas dagen har startat riktigt bra för dig. Jag & Molly är tillbaka efter vår 7,5 kilometers powerwalk- och jag känner mig nöjd att jag faktiskt är motiverad att gå dem varje morgon. Har fortfarande inte kommit igång med att springa något än, men siktar väl på nästa vecka då 🙂 Bättre med lite motion än ingen alls, intalar jag mig.

Jag lagade en höstgryta för ett par dagar sen som jag nu har satt mig och skrivit ner receptet på – jag har så mycket nya maträtter i datorn & kameran så jag skulle behöva sätta mig ner nu i dagarna och bara mata ut nya middagar & bakverk… förbereda och uppdatera.

En liten glimt  ner i den här goda höstgrytan.Recept fläskfile

Vi serverade med kokt potatis – funkar utmärkt med ris också.


Höstgryta för 5-6 personer :
smör
1 näve med champinjoner
2 putsade fläskfileer
5 dl grädde
3 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med svartvinbärsgele
10 – 15 stycken soltorkade tomater maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar
en vända med torkad timjan

Serveras med kokt potatis eller kanske ris?

Gör så här:
Dela svampen i lagom stora munsbitar, Hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan svampen, skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med gele och lite salt och peppar. Klipp ner soltorkade tomater  innan servering, dekorera med lite gröna örter.

Klar att servera !

* mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emily
10 år sedan

Ser gott ut! Men varför kallas den höstgryta?

Jenny Warsen
Reply to  Emily
10 år sedan

Ja , varför inte. En gryta nu i höst-tider 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Emily
10 år sedan

Ja , varför inte. En gryta nu i höst-tider 🙂

Anneli
10 år sedan

Ser o låter gott, måste testas… Tack tack

Lotta
10 år sedan

Tack för jättebra tips! Gjorde denna igår och det blev supergott! Jag hoppade över tomaterna och fonden. La i färska lingon och stekte lite lök med svampen. Serverade med en rotfruktspytt till (potatis, palsternacka. rotselleri, morötter och charlottenlök) funkade också toppen. Ha en fin helg!

Jennys_matblogg
Reply to  Lotta
10 år sedan

Kul att höra- pminner lite omskogspannan vi hade förra veckan.Lingon är ju så gott i grytor /långkok.
Ha en fortsatt fin fredag

Annelie
10 år sedan

Förstår inte varför min bara smakade soya… 🙁

Jennys_matblogg
Reply to  Annelie
10 år sedan

Vad hade du för soya?
Kinesisk?

Annelie
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Ja! Kinesisk precis som det stod…

Dessi
10 år sedan

Denna var supergod, hela familjen tyckte om den 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Dessi
10 år sedan

Vad roligt

Jeanette
10 år sedan

Men jösses så gott det här lät då!! Det ska jag prova ikväll!! 🙂

Linda
9 år sedan

Denna gryta är såååå god! Jag har gjort den flertalet gånger!
Tack för en härlig blogg med massor av inspiration!

Camilla
8 år sedan

Väldigt gott! Nästa gång ska jag nog ha i lite bacon också 🙂 Maken tog om 3 ggr. Det är ett gott betyg!!

Lisa
7 år sedan

Måste bara fråga om du tror man kan använda grytbitar av picknick bog i denna grytan?! Eller hur blir de?!

Nästa inlägg

Bakar & provar nya recept

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x