Igår blev det kycklingwok till middag och vi gjorde en riktig kylskåpsinventering och hade i lite allt möjligt gott vi hittade. När jag började med maten så var jag helt säker på att jag hade två paket med äggnudlar hemma… Men när jag skulle ta fram demma från överskåpet så var de som bortblåsta – svor lite grann och muttrade innan jag kom på att vi hade ett paket linguine ( platt spagetti ) i skafferiet. Så vi kokade upp det & det blev faktisk oväntat gott och lite mer stuns i en vanliga nudlar. Så det kommer jag nog att byta ut mot även i fortsättningen. Pröva vetja!
Vid allergi så byt ut jordnötter till cashewnötter.
Och har ni minimajs, bambuskott eller några andra goda grönsaker grovhacka ner det också.
Det här behöver du till 5- 6 personer:
900 gram kyckling
rapsolja
1 näve med broccoli
1 röd paprika
1 gul lök
1 stor morot
lite riven ingefära
2 dl vatten
salta jordnötter /cashewnötter
Woksås:
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
7 tsk kinesisksoya
1- 2 tsk med sambal oelek
Serveras med linguine eller nudlar
Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen, och koka pasta / nudlar enligt anvisnig på förpackning. Koka den al dente. Hacka grönsakerna & löken , strimla moroten. Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den tills den får färg i teflonpanna med höga kanter. Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka. Vänd över 2 dl vatten och låt sjuda upp. Tillsätt så mycket av woksåsen som du tycker att det behövs – smaka av allt eftersom .
Låt sjuda ihop med en näve jordnötter och servera med pasta / nudlar och klyftad lime
Hej! När åker ni till Thailand? När är det säsong? Kram:)
Hej Ulle,
Vi brukar åka i samband med höstlovet. De är regnperiod då – men vi har alltid haft tur med vädret- det regnar en skur en kvart mitt på dagen, men det är så varmt att man inte liksom bryr sig.
Nu åker vi i slutet av november, de var de tiderna som passade oss bäst i år 🙂
Kram
Hej där vackra
Jag älskar din blogg och är så glad för Att jag får följa dig ❤️ Ha en underbar dag
Kram
❤ ❤
Kan jag ta något annat istället för rödvinsvinäger?
Detta är vad jag hade i – du kan göra om receptet så att det passar dig bättre 🙂
Pröva dig fram
Jag hade balsamicosås istället för rödvinsvinäger och så himla gott det blev 🙂 uppskattad av hela familjen
Kan man använda malen ingefära istället?
Behöver man har sallad kycklingvok
Älskar din blogg titar in lite då och då kram