Precis som vanligt så kör vi veckomatsedel här på bloggen på söndag- såg av slump nu att detta är 60:e veckan. Känns lite maffigt!
Hoppas ni hittar något ni gillar – annars får ni bläddra vidare i kategorierna. Ojda… Halva inlägget försvann, så jag uppdaterar igen.
Måndag Italiensk lax med fetaostkräm
Tisdag : Falulåda med makaroner
Onsdag : Panerad kyckling med potatis provencale
Torsdag : Köttbullar i sås och potatis
Fredag : Fläskfile Provencale
För 4 – 5 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
200 gram philadelphiaost
Provencal krydda ( knorr )
salt & peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan. Och ställ kallt under tiden du gör köttet. Skär köttet i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det fått fin färg. Krydda med salt & peppar. lägg det färdiga köttet i en ugnsfastform och fördela över osten. Ställ in i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills osten smält och blivit genom varm. Servera genast med klyftpotatis och en krispig sallad.
* * * * * * * * * * *
Och så något sött & gott till kaffet : Kladdiga
Lätta att göra och grymt goda!
Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.
Klara att servera.
Tack för veckomatsedeln och alla andra inspirerande tips jag får på din blogg:)
Hej!
God mat som vanligt i din blogg:)
Måste fråga på vilken affär du köper provencale kryddan? Den verkar inte finnas här i Avesta:( kan man använda nån Annan knorr krydda istället för den?
Kram Jennica
Jag tror det är Ica Maxi, eller möjligen Coop.
Lika mycket gott som vanligt. 🙂 Den där laxen lät speciellt lockande! 😀 Hoppas det är bra med er alla, hade varit kul att ses snart igen – var alldeles för länge sedan nu ju! Kram
Absolut, jag har bytt mobil- så alla nummer är borta :((
Skicka ett sms 🙂 Så bokar vi en fikadejt.
Kramis
Tack för inspirationen! Nu ska jag åka och veckohandla. =) Väldigt uppskattat inlägg!
🙂 Härligt!
Sitter nu i skrivande stund o väntar på panerad kyckling, skall bli spännade hur de smakar. På fredag blir de fläskfilen, tack för grymma matsedlar. Enkelt, varierande och gott 🙂
😀
Hej hitta inte kryddan kan du lägga upp en bild på kryddan?
Här ser du lite: https://www.jennysmatblogg.nu/2013/02/18/flaskfile-provencale/
Hej, angående receptet till köttbullarna – om man ska steka köttbullarna i stekpanna och sedan även göra såsen där, varför ska man då sätta på ugnen på 80 grader? Är tanken att köttbullarna ska stå i ugnen medan man gör såsen så att dom håller sig varma?
Dum fråga kanske, men läste texten flera gånger å fann inget svar 🙂
Tack för en bra blogg!