Det känns riktigt bra att börjat äta mer vegetariskt – vi försöker servera det en gång i veckan. Sist lagade vi en krämig och god broccolipaj med ädelost, det var tomma tallrikar efter denna denna måltid- så den rekommenderas varmt. Försöker ni också äta mer vegetariskt, kan ni inte tipsa mig om fler middagar/ rätter- det uppskattas jättemycket.
Och nu när detta inlägget är klart ska jag sätta mig och redigera och skriva ner recept på de galet goda Dumlekakorna ni såg på instagram igår… de är så goda att ni knappt kan tro det 😉 Skriv upp på handla listan och baka dem till helgen, det tycker jag det.
Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning :
500 gram fina broccolibuketter
10 körsbärstomater
140 gram ädelost
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Fyll sedan med broccolibuketterna och delade tomater, tärna ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka 20- 30 minuter.
Servera genast med en god sallad.
Pajen såg supergod ut!
Men mest längtar jag efter kakreceptet 🙂
Sticker och handlar så fort receptet är ute….hihi!
Ha en bra dag!
Oh så gott…. måste testa !
Såg supergod ut! Den ska jag laga till min sambo som älskar broccoli! 😉 Tycker även att din pajform var jättefin var har du köpt den? 🙂
Tusen tack- jag tror att formen är från Höganäs 🙂
Är det fryst eller färsk broccoli? Vid fryst, tinar du den först?
Pestopasta kör vi ofta, blanda grön pesto m grädde, crème fraîche och vitlöksstekta champinjoner, grovhacka soltorkade tomater och lägg i.
Ett till tips på veg mat: enchiladas med krämig fyllning på bladspenat och champinjoner (och om man har någon annan grönsak som behöver ätas upp). Stuva ihop bladspenat, crème fraîche och grädde, krydda med salt, vitlök, peppar och lite riven ost. Stek ev champinjoner el annan grönsak och blanda i. Rulla in i stora wraps, lägg på plåt och gratinera med riven ost på!
har märkt att du liksom jag har mycket körsbärstomater i din mat! Hur gör du på vinter när tomaterna inte smakar så mycket. Känns nästan som att slänga pengarna i sjön då!
Då är de inte lika goda nej.
Brukar laga Indisk quorngryta med cashewnötter och ingefär ( recept från Tasteline men lyckas inte länka i mobilen tyvärr. Gör min lite annorlunda med en färsk röd chili och en liten gul lök i kryddmixen och jag har då i 2 paket quornbitar och en hel burk kokosmjölk. Blir alltid grymt gott och är ännu godare dagen efter i matlådan.
mitt ALLRA BÄSTA tips är att kolla in recepten på t.ex de här bloggarna: http://vegoteket.se/ (så fina bilder också), https://vegmat.se/ och https://vegoriket.se/ Det finns sååå mycket bra god mat. mina favoriter är alla grytor med kikärtor, aubergine osv. så himla gott, kryddigt och MÄTTANDE
Såg supergod ut! Den ska jag laga till min sambo som älskar broccoli! 😉 Tycker även att din pajform var jättefin var har du köpt den? 🙂
Tusen tack – det var det också.
Formen är från Höganäs tror jag
Har ett tips på en supergod vegetarisk pastarätt 🙂 Du behöver mascarponeost, pinjenötter, soltorkade tomater, babyspenat och pasta. Rosta pinjenötterna i en panna, häll sedan i mascarponeost. Klipp i soltorkade tomater och rör ner babyspenaten. Servera med nykokt pasta! Mums! … Annars en vegetarisk rätt som man inte ser som ”vegetarisk” riktigt, men som jag gör ofta… Är ugnspannkaka med rårivna morötter och någon god sylt 🙂
Tusen tack – tar emot alla tips 🙂 Vegetariskt är rätt nytt för mig. Men vill äta den minst 1 gång i veckan- så supertack!
Hade inne den i 30 min, men den blev helt lös och vattnig, äggstammningen hade inte blivit fast. Vad kan vara fel? För liten form? Tog en 24 cm i diameter.
Ett vegetariskt recept från mitt jobb (lunchrestaurang)
Pasta & broccolisås:
(Jag brukar göra min egna variant.)
Färsk broccoli (funkar med fryst oxå)
Lök
Vitlök
Matlagningsgrädde
Creme fraiche
Philadelphia
Kryddor efter egen smak.
Sjukt gott!!
Servera med någon god pasta och riven parmesan
Du hade nog den på för låga grader. Det blev samma för mig när jag tillagade den på 200 °C, ändrade till 220°C och då blev den stel äggstanningen.
Hej vilken ädelost använde du?
Gräddädel – de där små trekantiga ostarna i butik.
Vad kan man ta istället för ädelost?
Vilken ost som helst egentligen 🙂 Välj den du tycker är godast.
Hej, här är ett recept på jättegod vegetarisk soppa.
Jättegod! Dock så blev den något rinnig, äggstanningen stelnade inte till.
Kan detta ha att göra med att jag använde matlagningsgrädde? Eller har du något annat tips för att det inte ska hända nästa gång?
Tack för härlig inspiration!
Jag vet inte om det beror på att du har matlagningsgrädde, jag använder mig altid av vispgrädde-
supergod paj! Jag gjorde den lite nyttigare med 3 dl mandelmjöl, 1/2 dl sesamfrön, 40 g smör, 1 msk fiberhusk, 1 tsk salt och 1 ägg. Den gick verkligen hem här
Kan man frysa den?
Bästa veg.lasagnen!
http://helenasmat.blogspot.se/2011/03/den-basta-vegetariska-lasagnen.html?m=1
Jag har lagt till rödlök i din broccolipaj, tycker den smakar godare då!