Om någon sökte lite middagstips till ikväll så är denna middagen kanske ett alternativ. Tar inte lång tid alls att laga, och den brukar bli omtyckt av alla. Jag läste i tidningen häromdagen att det äts för lite grönsaker, och att vi bör äta mycket mer. Jag tycker nog att vi äter rätt mycket grönsaker i vår familj- men man kan ju alltid bli bättre. Jag brukar blanda ner grönsaker i riset- blir både vacker färg och barnen äter grönsakerna utan problem.
Det här behöver du till 4 portioner:
4 kycklingfileer
smör
paprikapulver
Till såsen:
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk soya
1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
Salt & peppar
Serveras med : Grönsaks-ris
ris
frysta grönsaker
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, när det är klart så blandar du i ett par dl med grönsaker låt stå tills allt är genomvarmt.
Fräs upp smöret i en stekpanna, och stek kycklingfileerna på medelsvag värme med lite paprikapulver på. Steka dem tills de är färdiga, de ska inte få för mycket färg. Ta bort dem och vispa ur stekpanna på sky med vattnet , låt sjuda upp. Häll i sambal oleken ( lite mindre om du vill ha svagare sås ) och soyan och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan över såsen i en kastrull och vänd ner creme fraichen , låt allt sjuda up och servera genast.
Servera sedan med grönsaksriset .
Mums va gott de där såg ut 🙂
Alltid ett kvällsnöje
Oj skrev ej klart.. Alltid lika mysigt att kolla din blogg.. Massa inspiration ! Kram Caroline ordgubbolime.blogg.se
Hej! Jag gjorde precis nutellabullarna (å hade såklart höga förväntningar, det lät ju så gott) men dom blev inte alls goda, bara väldigt smaklösa 🙁 degen var för osalt å smakade ingenting..och nutellasmaken försvann i gräddningen. Å jag tycker ändå jag hade rätt mycket fyllning i, o det som gled ut mellan skårorna smakade mest bränt..
Alla verkade ju så nöjda i kommentarsfältet så jag vet inte vars det gick snett..
Japp, detta blir det idag! Tack för tips.