Tjingeling
Tänkte sätta mig i tid och uppdaterad matsedlen så att ni som vill hinner med att åka och handla under dagen.
Smaklig spis
Måndag : Korvstroganoff a la Thai
Tisdag : Pestobakad lax med fetaostkräm
Onsdag : Chili con carne med ris
Torsdag Krämig Ajvarkyckling
Fredag Paj med varmrökt lax
Det här behöver du till denna pajen :
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 näve Babyspenat
300 gram varmrökt lax
2 finhackade vårlök
2 dl riven västerbottenost / eller annan valfri
3 dl creme fraiche
3 ägg
1 msk finklippt dill
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, arbeta ihop degen och tryck ut i formen. Nagga med en gaffel och förgräddda i 10 minuter, ibland sjunker pajdegen ner något på sidorna. Då brukar jag trycka ut den när den precis har kommit ut från ugnen med hjälp av en sked tillexempel. Smörstek löken mjuk , fördela babyspenat, lax och stekt lök i formen. Vispa sedan ihop ägg, creme fraiche , ost, dill & lite salt och peppar. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter. Grädda den sedan i 20 – 30 minuter eller tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg.
Mums!
Vad är ajvar?
Hej Anette,
Du hittar den ofta bland internationella varor i matbutiker- den finns i de flesta affärer. Det är en paprika mix ( fråga i din butik så visar de dej)
Tack Jenny! för det goda receptet på krämig ajvarkyckling! Den blev mycket omtyckt här hemma. Lätt att göra och så gott:)
Tänkte prova laga pajen med varmrökt lax. men var hittar jag varmrökt lax? Finns det att köpa färdigt eller röka själv? Tack för en grym blogg! Kram /sandra