Middagsmaten igår var inte alls tokig- så jag bara måste tipsa om den här godingen. Inte illa att den bara en kvart tjugominuter att laga heller.
Omnomnom.
Det här behöver du till 4 personer:
1/2 paket med linguini eller spagetti
2 pkt bacon
olivolja
1/2 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
15 körsbärstomater i blandade färger
1 1/2 dl grädde
salt & peppar
Gör så här:
Koka pastan (al dente ) i saltat vatten, enligt anvisning på förpackning. Tvätta och skär zucchinin i lagom stora munsbitar,
dela tomaterna på mitten, finhacka vitlöken och finskär löken. Hetta upp en stekpanna och klipp ner baconet – fräs de klart till lagom knaprig yta. Ta bort baconet och hetta upp samma panna med olivolja, fräs löken och vitlöken glansig, häll i resten av grönsakerna och fräs dem så de får färg, men de ska inte bli mjuka. Vänd tillbaka baconet, och häll över den avrunna färdigkokta pastan i pannan och fräs runt. Tillsätt grädden under omrörning, låt sjuda upp precis och smaka av med salt och peppar.
Riv gärna över någon god lagrad ost-
ät och njut!
Den såg god ut. Måste testas. Din blogg är min favvoblogg när det gäller att få inspiration och bra tips 🙂
Mmm vad gott. Det måste jag prova. Jag gillar zucchini men vet inte riktigt hur jag ska tillaga de. Tack för tips. Kram Anette
Hej!
Jag undrar bara hur mycket ett halv paket spagetti är, med tanke på att det finns olika storlekar.
Tack för en kanonbra blogg!! 🙂
Bästaste matbloggen ever,är inne flera gånger om dagen för att kika runt på allt gott,har provat en del av dina recept också,i just love it☺