Sprang på denna nyhet bland chokladbitarna i mataffären idag- och var ju tvungen att handla den och självklart kommer jag spara den till lördag 😉 eller hmm….kanske inte. Någon av er som kanske redan provsmakat den ?
Berätta – Hiss eller Diss
Rosorna jag köpte för i onsdags förra vecka är fortfarande kvar – vet inte om jag hade tur, eller om jag bara varit extra noga denna gången.
Fina är de iallafall.
Råden kring hur man ska sköta säger olika… kallt vatten, varmt vatten, sockerbitar os.v Denna gången har jag haft hett vatten och bytt varannan / var tredje dag och gjort nya snitt varje gång.
Tur eller bra kvalite på rosorna – ingen aning.
Också förvirrad men frågade sist på blomaffären och hon sa att ny forskning visar att kallt är det som gäller 🙂
Ja, jag har också hört det.
Men sedan sa de på andra blomaffären att bara man byter vatten ofta så är hett bätte – det är nog olika råd i olika blomsterbutiker 😉
Hej Jenny!
tilhör den kategorin som bara läser och använder dina recept men inte kommenterar men nu känner jag att det är på tiden! Har denna veckan lagat 3 av dina middags recept och barnen (och vi vuxna) är jätte nöjda! Vill bara säga att vi uppskattar dina recept jätte mycket och följer med glädje din blogg!
Vad roligt att höra !
Tack för att du lämnar en liten rad efter dej.
Ha bästa helgen
När jag praktiserade i en blomsterbutik fick jag lära mig att ju mer grenlik stjälken är desto varmare vatten, och tvärtom. Syrener och rosor skulle därför ha varmt, medan ex en gerbera skulle ha kallt. För mig har det funkat bra, men det finns säkert många råd i det motsatta hållet också 🙂
Då tror jag på det 🙂
Denna gången verkade det fungera.
Kram
Jag har lärt mig samma sak, ju hårdare stjälk, desto varmare vatten. och inga sockerbitar, då sockret täpper igen stjälkarna.
Har hört att varmt vatten gör att de slår ut fortare, därför kör jag numera med kallt och de är fina. Men kan ju göra experiment nästa gång och gå tillbaka till hett OCH byta vatten. 🙂