Kladdkaka med choklad & kola

Hej där alla bloggisar,

Solen skiner på ön även idag, och vi väntar snart fikagäster då Jonathans kusin Erica kommer hit med sin man & barn- då är barnen sysslingar, eller hur?
Har ni funderat på att baka något gott idag så kanske denna kladdkakan kunde vara något att prova. Hemligheten med att få kladdkakan perfekt kladdig / krämig är att inte vispa ihop ingredienerna utan endast röra ihop med träslev.

Ni vet väl att ni kan följa bloggen både via facebook här och instagram @jennysmatblogg

En chokladig kladdkaka med smak av kola och liiiite flingsalt.

Bästa kladdkakan

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypor med flingsalt
2 rullar med center – plopp

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen oc fördela resten av alla plopp bitar över kakann. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

Chokladtårta

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulla
10 år sedan

Ser smaskigt ut…kul o följa en så fin blogg…:)

Jennys_matblogg
Reply to  Ulla
10 år sedan

😀

Sara
10 år sedan

Men gud vad smarrig den ser ut! SKA testa.

Linda
10 år sedan

Har bakat denna flera gånger och det är en stor favorit här hemma, precis som flera av dina andra lite roliga och annorlunda kladdkakor! 🙂

Kristina Johansson
10 år sedan

Kan man byta ut äggen mot något annat, sonen är allergisk mot ägg

Tinna GVA
Reply to  Kristina Johansson
10 år sedan

Chia frön fungerar som ägg substitut.

Hanna
10 år sedan

Äntligen har jag fått tummen ur och provat ikväll att baka denna! Ska ha gäster i morgon och tänker att det blir godast när den fått stå till sig lite!

Emma Udd
10 år sedan

Är det smör eller går margarin bra?! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Emma Udd
10 år sedan

Smör är ju godast- men margarin fungerar också 🙂

Cicci
9 år sedan

hej, gr det bra att göra denna kladdkaka några dagar innan och frysa ned den? Tusen tack för underbara recept

Jenny Warsen
Reply to  Cicci
9 år sedan

Absolut 🙂

Nästa inlägg

Hemma på våran gata i stan

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x