Dagen snabba Lunch-tips!
Det här har varit en av våra favoritsallader i sommar, medan vi har jobbat med sommarstugan. Lätt att göra mycket av och godast när den har stått till sig en dag i kylskåpet också. Känns riktigt fräscht och blir en väldigt vacker måltid, med alla fina färger.
Passar lika bra på buffen som till lunchbordet- räcker gott och väl till 6 personer.
Till den här härliga fräscha pastasalladen hade jag :
500 gram pastapenne
1 kilo med putsad kassler
1 burk med körsbärstomater
1 gurka
1 burk med majs
1 rödlök
Såsen:
5 dl creme fraiche
2- 3 msk chilisås
1 liten riven vitlöksklyfta
salt & peppar
Gör så här:
Gör såsen först och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning använd ganska mycket salt i kokvattnet, skölj den färdiga pastan i kallt vatten och ställ svalt medan du gör resten av salladen. Skär bort sidorna på kasslern, och dela den i lagom stora bitar. Tvätta gurkan , tomaterna och skär ner dem tillsammans med den finhackade löken och majsen. Rör ihop tillsammans med pastan.
Kan tipsa om att röra ner keso i pastasalladen så behövs ingen sås 🙂
Antingen naturell eller med ngn av de goda smaker som finns. Jag har fastnat för paprika/grill eller vad den nu heter.