Dagens middagstips!
Idag var det bara jag och Melvin till lunchen och vi lagade pasta med kycklingsås- efter hans önskemål. Detta är en middag som tar lika lång tid som för pastan att koka klart- perfekt vardagsmat nu när skolan snart drar igång. Och jag vet att ni gillar när jag tipsar om mat som kräver ytterst få ingredienser, detta är en sådan.
Vi hade en burk med creme fraiche hemma- smaksatt med vitlök och örter. Vill man ha någon annan smak, så går det självklart bra att byta ut.
Du behöver till 2 personer :
2 tjockare kycklingfileer
1 1/2 tsk kinesisk soya
1 burk med creme fraiche vitlök & örter
salt och peppar
Serveras med kokt pasta och en god sallad.
Gör så här:
Strimla kycklingen tunt, detta är lättast om kycklinge är lite halvt fryst tycker jag. Fräs kycklingen i smör och häll över soyan när den börjar bli klar, vänd runt och rör ner creme fraichen. Låt allt sjuda upp och servera sedan med pasta och sallad.
Smaklig spis
Perfekt, denna blir det när grabbarna kommer från träningen snart!
Så uppskattat när maten går fort efter en lång dag på jobbet. Jag gillar crème fraiche gourmet med smak av karljohan, timjan, citron; steka på lite extra svamp i och så strimlad kyckling. Mums!
Vi brukar alltid göra denna fast med körsbärstomater också! så gott.
Saknar den.