Dagens middag blev en sådan där smidig allt-i-ett gratäng, bra att plocka fram de här de dagarna man inte har lika mycket tid. Gott som tusan blev det också, med philadelphia och salsasås tillsammans – spara och prova nu en dag i höst.
Tacogratäng med kyckling- extra krämig och smakrik.
Det här behöver du till 5-6 personer
900 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
300 gram philadelphiaost
1 burk med salsa sås garlic
Topping :
riven ost och nachochips
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar på förpackning.
Strimla kyckling och stek den klar i smör med salta & peppra den. Blanda ihop philiadelphian med salsan i en kastrull och låt sjuda upp. Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och fördela ut såsen. strö över en dl ost och nachochips. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter och servera sedan med ris och god sallad.
Det här blir det ikväll, plockade fram kyckling imorse och köpte hem philadelfia igår (bra att ha)!
Super bra blogg, som jag nu börjat följa! Tack för många tips om enkel vardagsmat, det är ofta det som är problemet, vad man ska orka/hinna slänga ihop efter jobbet. Har testat 3 av dina rätter och dom var jätte goda! Kanske provar på en 4e idag, den sötsura kycklinggrytan 😉
Tusen tack för att du berättar, så roligt att höra!
Underbart med snabb-lagade rätter! Har lite tunt med inspiration till olika måltider själv för tillfället, så tusen tack för att du orkar lägga ut veckomatsedlar mm!
Superenkelt och supergott!! Bägge sönerna håller med!! Underbart med snabblagat och ändå så gott, behövde verkligen ny inspiration!
<3
Vad roligt att höra 😀
Hittade din blogg nu i kväll och jag är helt fast!! Att baka har alltid varit en hobby jag har och även att laga mat, men på sista tiden har jag liksom inte haft motivationen och det har lätt blivit det samma och det samma i matväg. Men nu sitter jag här och slukar det ena receptet efter det andra och får mer o mer inspiration till både mat och bak så jag vill bara säga tack! Å vilken tur att jag hittade hit !! 🙂
Tänkte testa detta ikväll, ser så gott ut, men ska man ha ”vanligt” ris eller jasmin? =)
Det är en smaksak- men jag hade vanligt ris.
Vill följa din blogg men hur gör man..?? Korkad fråga vet..
Antinge4n lägger du till bloggen bland favoriter, eller gården följa via facebook / instagram : jennysmatblogg.
Det är andra gången jag gör den här gratängen och det blev fullträff igen! Maten passade perfekt ikväll för ungdomarna i huset 🙂 Nu fick de ny energi för kvällens/nattens lan…
Hej! Vill bara tacka för alla recept du lägger ut, som ger mig inspiration i mitt arbete som förskolekock. Enkla och goda recept som många gånger passar mindre barn. Denna kycklinggratäng tror jag mina 68 barn skulle gilla, skall testa den nästa vecka:)
/Karin
Tack för trevlig blogg och goda tips och idéer. Kycklinggratängen var mumsig! Nu ska vi smaka jappkakorna till Mellon. De ser fina ut i alla fall 🙂
Kommer att prova mycket mer härifrån framöver så Tack! /Sara-Maria
Idag gjorde jag denna fantastiskt goda maträtt som va så enkel att göra och en stor favorit hos barnen och till den hade jag en god sallad och nachochips till mig och pasta till barnen
Måste bara säga hur mkt jag uppskattar dina middagstips! Vi har fastnat i matträsket m småbarn o lite tid vilket har gjort att vi fastnat i tråkiga maträtter….. Och så hittade jag hit: enkla rätter, som barnen och vi älskar! TACK!!!!
<3
Vill bara tacka för alla goda ena recept. Gör minst 2 i veckan. Lax nugget största favoriter. Min 6 åring berättar för alla om Jennys blogg
Hej Jenny, detta receptet låter jätte gott. Jag har bara en fråga, hur mycket salsa är det i ”en burk”? 2 dl eller 3 dl ? Min affär har många olika storlekar på burkarna.
Tack på förhand!
Men tack för alla goda maträtter! Den här blev då god! Fast jag lade till en nästan hel burk (öppnad) tacosås hot och en creme fraiche då jag ville ha mer sås
Men nästan allt jag testat av dig har smakat gott!
Hej.
Verkligen supergod. Alla i familjen blev nöjda och glada.
Tack för ett enkelt och gott recept.
Lagar idag då det är 2års kalas för grabben. Perfekt festmat att göra till många. Har ätit denna många gånger innan. Perfekt med nått gott rötjut till ?