Godmorgon och välkommen söndag,
Klockan ringde tidigt idag – ska bara klicka iväg detta inlägget innan vi åker iväg till Jonathans bror för att hjälpa honom med hans nya hus. Lite färg och tapter står på schemat, och det ska bli roligt att hjälpa till ett handtag- nu när vi börjar bli klara med vårt egna.
För er som inte har renovering på schemat kanske ni börjar planera kommande veckas recept. Hoppas ni hittar något som passar.
Måndag : Sötsur kycklinggryta
Tisdag : Pastagratäng med mozzarella
Onsdag : Broccolisoppa
Torsdag Smördegsinbakad kyckling
Fredag Fiskgratäng med räkor
En fiskgratäng för 6 personer
4 bitar lax
400 gram torskfile
200 gram philadelphiaost
4 dl grädde
2 msk hummerfond
2 msk hackad dill
salt och peppar
1 gäng med körsbärstomater
Toppa med nyskalade räkor
Gör laxgratängen så här :
Ställ ugnen på 225 , skär fisken i 2*2 cm bitar. Och lägg i en ugnssäkerform.
Vispa ihop gräddde, philadelphiahummerfond, dill med salt och peppar i en kastrull. Låt sjuda upp, och lägg över de tinade fiskbitarna.
Strö över ett gäng körsbärstomater och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.
Toppa med de skalade räkorna när gratängen kommer ut.
* * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Seg blåbärspaj
Du behöver
125 gram smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk grädde
Garnering
225 gram blåbär
4 msk strösocker
Smöra och bröa formen
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna, vispa sedan sockert och smöret med elvisp. Vispa sedan ner ett ägg i taget med elvispen. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Avsluta med grädden, och klicka sedan ut i formen. Strö över bären som du blandat ihop med sockret.
Grädda sedan i cirka 40-50 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
Servera med vaniljvisp.
Älskar alla inpirerande veckomatsedlar. Även om man inte använder receptet rakt av så behöver man inspiration. Fiskgratäng var evigheter sedan jag gjode o den där kakan ser fin ut!
Igår provade jag fiskgratängen, grymt god som vanligt när man testar dina recept! Till helgen ska vi ha kalas hemma och då tänkte jag prova malteser-cheescaken, det ska bli riktigt spännande 🙂 Trevlig helg!
😀
Har bakat blåbärspajen idag och den fick stående ovationer!
Jätte god fiskgratäng! 🙂
Har något till fiskgratängen? Potatis, ris?
Potatis, ris- men än spagetti funkar faktiskt 🙂
Potatis , mos, ris men även spagetti är faktiskt gott 🙂
Åhhh då blir jag populär hos barnen. Spagetti. Tack!
Har gjort fiskgratängen flera gånger. Den är en solklar favorit här hemma. Går hem hos barn som vuxna. Vi brukar ha pressad potatis till 🙂
Tack för en inspirerande blogg!
Riktigt god Fiskgratäng! Fick mer än godkänt av vår 15-månaders. Hade i extra dill och även lite Citronsaft – yum