Semifreddo med nutella

Denna semifreddon som kan vara den smidigaste efterrätten någonsin, och ser mer arbetad ut än vad den är. Denna goding har jag gjort många gånger, fler gånger än vad ni sett den på bloggen.Och det är en repris som tål att upprepas- har ni inte prövat … Gör det!

Ni hittar mig på instagram också : @jennysmatblogg

IMG_7204

Det här behöver du till  nutellasemifreddo på 10 bitar : 
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör denna fantastiska glasstårta så här:

Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.  Ta fram en rundfor, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.  Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Gott med friska bär till.

Denna måste ni prova – krispig , chokladig och alldeles alldeles uderbar!

Ta fram den i god tid så att den hinner tina något – då är den godast.

Semifreddo

14
Prenumerera
Notis om

25 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
10 år sedan

Den är såå god!

SA Photographer
10 år sedan

Tack för receptet! Jag gjorde denna igår kväll och ser fram emot att provsmaka den senare idag. 🙂

paulina
10 år sedan

Har precis hittat till din blogg och fullkomligt älskar den!!!

Tina
10 år sedan

Den är verkligen en hit hos ALLA 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Tina
10 år sedan

Roligt att höra- den var uppskattad här hemma också 🙂
Påminner lite om Nogger-glassen

Kram

Lina
10 år sedan

Såg att Charlotte Perelli hade bakat denna och ”taggat” dig! Lite coolt 😉

Elin
10 år sedan

Tänkte testa detta recept. Undrar bara hur långt innan jag behöver plocka fram den från frysen om den stått där över natten? Hur många personer räcker en tårta till ca?
Tack för en underbar blogg!
Elin

Jennys_matblogg
Reply to  Elin
10 år sedan

Ja, en 20 minuter- en halvtimma. Den ska vara lite halvtinad till skillnad från cheesecake.

Maria
10 år sedan

Den är kanongod, 3:e gången jag gör den, barnen älskar den

Annette Andersson
9 år sedan

Gjorde denna till vår tjejträff igår och den var väldigt uppskattad

Linda
9 år sedan

Bjöd på denna igår, fantastisk god!

Caroline
8 år sedan

Kan man göra den några dagar innan el finns det risk för att den blir dålig i frysen?

jennysmatblogg
Reply to  Caroline
8 år sedan

Man kan absolut göra den flera dagar innan 🙂

Anna
8 år sedan

Kan man använda något annat en nutella pga allergier (hasselnötter).

Tessan
8 år sedan

Har gjort denna läckerbit ett par ggr. Nu ska jag testa med mjölkfri chokladkräm. En av gästerna är nötallergiker. Hoppas det blir bra.

Anneli
8 år sedan

Jag har gjort den mjölkfri flera gånger och ALLA har gillat den. Jag blandar hasselnötscreme med mjölkfri chokladcreme och använder vispbar soyagrädde istället och så gör jag marängbottnarna själv, då jag ännu inte hittat mjölkfria sådana i butiken. Ett perfekt sätt att använda äggvitorna som blir över när man gör bearnaise sås 😉

Nikolina
8 år sedan

Hej!
Ska marängen vara i ugnen? Hur länge i så fall? Stod inget om det

jennysmatblogg
Reply to  Nikolina
8 år sedan

Nej, du köper färdig maräng 🙂

Nutellaälskare
7 år sedan

Hej!
Denna är verkligen supergod! Jag tänkte göra den igen till en fest och funderar på hur länge den kan vara i frysen. Tänkte göra den ca fyra veckor i förväg.. går de? Tack för ett underbart recept

Helen Hammarkvist
6 år sedan

Bästa efterrätten ever!!! Har gjort den flertalet gånger och går hem hos både vuxna och barn!! Tack för en bra Blogg!!
//Helen Hammarkvist

Britt Johansson
6 år sedan

Det står i receptet att det är 10 bitar…I vår familj räcker den nog bara till 6 personer….😂😂😂. Sååå god ,,lagat den varje midsommar…

Erika
3 år sedan

Den här har verkligen blivit en klassiker, så perfekt recept! Tack!

Marina Håkansson
1 år sedan

Mmmmmmm sååå gott! En favorit på kalas 🥳

Cina
1 år sedan

Godaste efterrätten!

Sara Jonsson
1 år sedan

Ljuvligt god!

Nästa inlägg

Italiensk fläskfile

25
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x